Форум рекламна фотография

FACTOR.BG, заедно с „Пловдивско Фотографско Средище” възнамеряват да възродят традицията за ежегоден форум на рекламната фотография – значимо в миналото събитие за фотографския живот в България. Форумът ще се проведе по време на изложението Printcom в Пловдив, от 15-ти до 18-ти май, в Палата 11 на Международния Панаир.

За първото издание на форума ще бъде показана изложба под наслов "Фотографската метафора в рекламата". Авторите, които са включени в нея са: Александър Нишков, Атанас Кънчев, Bliss – Спасов и Леви, Дилян Марков, Димитър Митев, Енчо Найденов, Калин Руйчев, Краси Андонов, Любомир Сергеев, Мисирков и Богданов, Павел Червенков, Петър Пешев, Темелко Темелков.

Амбицията е това да бъде фотографска проява, създаваща среда за изграждане на критерии, за комуникация между автори, ползватели и почитатели.

По време на форума е предвидена и лекционна част, в която един от акцентите ще бъде лекцията на проф. д-р Христо Кафтанджиев на тема "Фотографската метафора в Рекламата".

За да се подчертае и затвърди връзката на рекламната фотография с графичния дизайн, предпечата, традиционния и дигиталния печат, е решено това ново начало да се постави в рамките на тазгодишното изложение за печатни коминикации PrintCom в Пловдив, от 15-ти до 18-ти май, в Палата 11 на Международния Панаир.

Така авторите, които са включени в изложбата, ще имат допълнително предимство да бъде представена тяхната Рекламна фотография в професионален вид там, където ще се съберат всички, които естествено се нуждаят от нея – дизайнери, рекламни агенции, печатници, бранд и маркетинг мениджъри.

От друга страна, ползвателите на рекламна фотография и изобщо почитателите на фотографското изкуство ще имат възможност да се запознаят лично, на едно място, с някои от най-добрите рекламни фотографи и тяхната работа.

Печатът на изложбата ще бъде направен с най-висок клас широкоформатни принтери Epson, за да се гарантира най-точното съответствие в цветопредаването, тоналната разработка и детайла.

Ще бъде отпечатан и каталог на изложбата, който ще бъде предоставен на всеки от авторите и ще бъде разпратен на водещи рекламни агенции и рекламодатели.

Очакванията са да се получи истинско събитие, което в бъдеще ще носи престиж и ползи за всички, свързани по един или друг начин с рекламната фотография!

Изложбата "Фотографската метафора в рекламата" ще бъде подредена и може да бъде видяна по всяко време от 11:00 на 15.05.2013 г. до 12:00 на 18.05.2013 г, в Палата 11, Зона Форум Рекламна Фотография, в Международен Панаир – Пловдив.
Вход свободен!

Сподели в: