Форум в СУ „Св. Климент Охридски“ на 4 октомври

Креативно образование – научно-практически форум, обсъждащ практики, вдъхновени от идеите на сър Кен Робинсън и д-р Мария Монтесори

На 04.10.2018г. Факултетът по науки за образованието и изкуствата (ФНОИ) на СУ “Св. Климент Охридски” организира научно-практически форум “Креативно образование – педагогически практики, вдъхновени от идеите на сър Кен Робинсън и д-р Мария Монтесори”. На събитието, с начало 8.45 часа в Аулата, ще бъде представен опитът на изследователи и практици от иновативни и Монтесори ясли, детски градини и училища в Австрия, България, Великобритания, Германия, Норвегия и Полша. Глобалните тенденции в образованието и ранното детско развитие ще очертае Барбара Айзъкс, академичен директор на най-голямата организация в Европа за обучение на Монтесори учители – Montessori Centre International, London (MCI, London).

Акцент на научно-практическия форум е представянето на българското издание на книгата на световно известния образователен визионер сър Кен Робинсън и Лу Ароника – “Креативните училища – революцията, която преобразява образованието”, с преводач Данаил Данов, преподавател във ФНОИ на СУ “Св. Климент Охридски”.

Специално място е отделено на реализирани и предстоящи иновативни педагогически практики в България, осъществявани от  студенти и преподаватели от ФНОИ на СУ “Св. Климент Охридски”: първата Монтесори паралелка в общинско училище в България (с. Железница), въвеждането на метода в общински детски градини в Габрово, предстоящото му интегриране в общински детски градини в град София по проект, подкрепен от Столична община и др.

Предвидени са дискусии по работни групи, свързани с креативността в образованието в детски ясли, детска градина и училище. Участниците ще формулират изводи и ще изпратят предложения до държавни институции и други заинтересовани страни за насърчаване на иновациите и съвременните тенденции във всички нива на образованието.

Международният научно-практически форум е с предварителна регистрация ТУК.

Фейсбук събитието можете да намерите ТУК.

Сподели в: