Форум бременност и раждане – вход свободен

За втора поредна година в София ще се проведе форум за бременност и раждане, с който цели да срещне бъдещи и настоящи родители с водещи медицински специалисти. Събитието ще се състои на 17 май 2014 г. от 10:30 ч. в Интер Експо Център – София, зала „Витоша“. Входът е свободен.

Замисълът на събитието е да се дадат важни практични насоки в разпознаването на тревожните симптоми от обичайните признаци на бременността, хода на раждането и състоянието на новороденото бебе.

Форумът ще се проведе в рамките на три панела. Първият панел засяга  бременността и е разделен на два модула, единият от които ще запознае аудиторията с патологичните отклонения на обичайните симптоми през бременността, а другият – с ползата от изследването феталната морфология. Във втория панел ще се говори за разликите между естествено, дирижирано и индуцирано раждане. Ще бъде засегнат и въпросът за неизвестните по съхранението на стволови клетки. Третият панел ще изясни тревожните признаци в състоянието на новороденото, за които всеки родител трябва да бъде подготвен.

Лектори на форума ще бъдат водещи медицински специалисти в съответните области: д-р Даниела Савова – акушер-гинеколог и медицински директор на МЦ “Репродуктивно здраве”, д-р Петя Чавеева – специалист по фетална медицина, д-р Динчо Георгиев – акушер-гинеколог и д-р Радка Масларска – началник отделение „Неонатология” в болница „Токуда”.
Организатор е Puls.bg.

Всички присъстващи ще могат да зададат своите въпроси към лекторите на събитието, в специално предвидена част след презентациите им. Детайли по програмата и за форума като цяло можете да видите на http://events.puls.bg/.

Форум за бременност и раждане се осъществява в партньорство с  Медицински комплекс „д-р Щерев“, тъканна банка „Биогенерация“ и Bioderma, както и с спонсорството на Lidl, Токуда Болница – София и Пренатест – безопасната дородова диагностика.

Програма:
10.00 – 10.30     Посрещане и настаняване на гостите
10.30 – 10.40     Откриване на форума – Румяна Тасева, главен редактор Puls.bg
10.40 – 11.40     І. Панел – Бременност    

Типичните симптоми на бременността и патологичните им отклонения – граници и особености
Д-р Даниела Савова, акушер-гинеколог, Медицински директор на МЦ “Репродуктивно здраве”
Феталната медицина – сигурност за здравето на бебето още в корема на мама
Д-р Петя Чавеева, Сектор по Фетална медицина
Пренатест – немско качество в дородовата диагностика
Марина Григорова, Мениджър проекти Пренатест

Въпроси от публиката
11.40 – 12.00     Кафе пауза
12.00 – 13.00     ІI. Панел – Раждане     

Естествено и дирижирано раждане – как протичат и по какво се различават? Индуцирано раждане – Д-р Динчо Георгиев, акушер-гинеколог
Пет големи неизвестни за съхранението на стволови клетки в пет минути – Йоанна Балева, “Биорегенерация”

Въпроси от публиката
13.00 – 13.30     Кафе пауза
13.30 – 14.30     ІII. Панел – Новородено     

Тревожни признаци в състоянието на новороденото, за които трябва да сме подготвени – Д-р Радка Масларска – Началник Отделение „Неонатология”

Първи грижи за кожата на новороденото – Елена Борисова, Старша медицинска сестра, отделение „Неонатология” в болница „Токуда”

Въпроси от публиката
14.30 Закриване

Сподели в: