Фортисимо фест на 30 август в Пловдив

Фортисмо Фест се завръща с грандиозен спектакъл на Античния театър в Пловдив

На 30 август, Античният театър в Пловдив, ще се превърне в мястото, където магията на класиката ще се слее с енергията на театъра. Изявата е на Фотрисимо фест, който започва ударно новия сезон 2015/2016 със спектакъла "Love story" под диригентсвото на харизматичния Максим Ешкенази, и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ани Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

В програмата ще чуем най-разтърсващото произведение на Чайковски – увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета", както и жизнерадостните танци от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма "Ново кино Парадизо", нарисувана с музиката на Енио Мориконе и най-известния концерт за китара от Хоакин Родригес – “Аранхуес”. "Танго" от Астор Пиацола, “Астурия” от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

Благодарение на инициативата на Софийска филхармония "Имаш запазено място", всички ученици от НУМТИ "Добрин Петков" и студенти АМТИИ-Пловдив са поканени да посетят събитието напълно безплатно, срещу представена ученическа карта или студенстка книжка.

Фортисимо Фест се осъществява благодарение на Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска Филхармония.
Билети на касата на Билетен център Пловдив

Сподели в: