Фортисимо Фест в Пловдив

Фортисимо Фест подари на Пловдив магични моменти в звездната Нощ на музеите и галериите

Сребра Николова спечели голямата награда в играта “Твоят шанс да полетиш”

До краен предел се изпълни Античният Театър в Пловдив за втория концерт “Музика под звездите” в рамките на Фортисимо Фест 2011, който се случи на 17 септември. Концертът, организиран от Максим Ешкенази и Фондация “Америка за България”, беше основен акцент в програмата на “Нощта на музеите и галериите” в Пловдив, която за пореден път привлече хиляди посетители от България и света.
Театралната сцена от древността се оказа изключително подходящ декор за изпълненията на Софийския фестивален оркестър, които докоснаха и заплениха всеки от присъстващите. Пианистът Саркис Балтаян изнесе първия си концерт в България от 15 години насам именно в родния си Пловдив, подарявайки на публиката изключителни изпълнения на произведения от Джордж Гершуин и Панчо Владигеров.
Овации приветстваха и младата звезда на Фортисимо Фест – 9-годишният Петър Бодуров от Михалково, който просълзи публиката с майсторската си свирня на гайда. След фолклорната част дойде ред и на филмовата, а финалът на концерта отново беше отбелязан с огнено шоу, с фойерверки в такт с темата от “Междузвездни войни”.
В последните седмици филмова треска беше обхванала и приятелите на Фортисимо Фест в социалните мрежи. Играта “Твоят шанс да полетиш” се радваше на голям интерес, а десетки споделиха любимата си филмова тема с надеждата да спечелят полет в самолет, пилотиран от музикалния директор на Фортисимо Фест – Максим Ешкенази. Музиката на Нино Рота към “Пътят” на Фелини донесе късмет на Сребра Николова, която се оказа под щастливия номер 77 в списъка с участниците и спечели голямата награда. Утешителните награди – двойни билети за всички закрити концерти от Фортисимо Фест 2011, спечелиха Радка Генчева и Йосиф Барух.
 Фортисимо Фест 2011 продължава с концерта на гениалната млада цигуларка Сара Чанг на 26 октомври в Зала 1 на НДК. Виртуозната изпълнителка ще сложи началото на втората част на фестивала, която ще предложи шест разнообразни концерта в зали и художествени галерии. Повече информация за програмата на фестивала можете да откриете на http://fortissimofest.com .
Билети за всички концерти от програмата на Фортисимо Фест 2011 могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg, а за концертите на 26-ти октомври и 6-ти ноември – и от Билетния център на НДК. Билетите за концерта на Сара Чанг са на стойност 20, 30 и 40 лв. За концерта на оперните артисти Кевин Дейс и Джанис Етеме на 6 ноември билетите са на цена 20 лв., а за двата концерта в София Лайв Клуб цената е 10 лв. В мрежата на Ивентим се продават и фестивални билети за всички събития – на обща стойност 40 лв. Всички приходи от продадени билети ще бъдат изразходени за реализирането на образователната програма „Фортисимо в клас”.
    

Сподели в: