Фолклорна формация „Нашенци” получи отличието „Златна книга”

На 24-ти март 2011 г. на официална церемония в Националния етнографски музей при БАН, Съвета на европейската научна и културна общност връчи на фолклорна формация „Нашенци” отличието „Златна книга” за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос към българската култура.

Наградата получиха ръководителите на формацията Ралица Йотова и Емил Николов.
Наградата „Златна книга” е почетна значка, изработена от 24-каратово злато в Монетния двор на България.

Престижните отличия се присъждат от Съвета на европейската научна и културна общност на институции, които имат висок принос към развитието на науката и културата, и на български селища, които притежават уникално културно наследство. Номинациите и награждаването се извършват в рамките на проекта „Аплодисменти за България”. До сега отличието е връчено на 180 представители на Българския научен и културен елит. В избора на номинираните участват 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура, и от кметове на 156 български градове и села, носители на Отличие за уникално европейско селище.

На снимката от дясно на ляво: Росица Златанова – Съвет на европейската научна и културна общност; Елена Влашка – журналист, Маргарита Видралска, мениджър на галерия "Сезони", Ралица Йотова и Емил Николов – ръководители на формация "Нашенци".

Сподели в: