Флашмоб "Сподели магията на Хари Потър"

Обечете се като любим герой от поредицата за Хари Потър, застанете на централно място на ул. "Витоша" точно в 18:00 ч. и прочети откъс.

Фенове на Хари Потър отбелязват издаването на осмата история на български – "Хари Потър и Прокълнатото дете" с флашмоб в центъра на София. Организаторите от издателство "Егмонт" канят всички почитатели на поредицата да се включат. Събитието се повежда в навечерието на премиерата на книгата.

Издателство „Егмонт“ кани всички почитатели на поредицата да отпразнуват заедно излизането на „Хари Потър и Прокълнатото дете“
в навечерието на премиерата

Феновете на Хари Потър са поканени да се включат на 12 октомври, сряда, от 18.15 ч. пред книжен център „Гринуич“, за да си припомнят приключенията на Хари и да отпразнуват излизането на дългоочакваната осма история за вълшебническия свят на българския пазар.

От издателство „Егмонт“ са приготвили магически изненади и награди, а онези, които искат да бъдат сред първите, които ще се сдобият с българското издание на книгата "Хари Потър и Прокълнатото дете", ще могат да го направят точно в полунощ в книжен център „Гринуич“.

От издателството призовават почитателите на книгите на Дж. К. Роулинг да застанат облечени като любим герой от поредицата на централно място на улица „Витоша“ в 18 ч. преди официалното събитие и да прочетат любим свой откъс от поредицата за Хари Потър пред очите на нищо неподозиращите минувачи под мотото „Сподели магията“.

За книгата:

Осмата история. Деветнайсет години по-късно.

Животът на Хари Потър никога не е бил лесен – особено сега, когато вече е претоварен с работа служител на Министерството на магията, съпруг и баща на трима ученици.

Докато Хари се бори с миналото си, което все още го преследва, неговият най-малък син Албус се опитва да приеме тежестта на семейно наследство, което никога не е искал. Докато минало и настояще застрашително се сливат, баща и син ще научат неудобната истина, че тъмнината често идва от най-неочаквани места.

Базирана на оригинална нова история от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн, Хари Потър и Прокълнатото дете е пиеса на Джак Торн. Това е и осмата история за „момчето магьосник“ и първата, представена официално на сцена. Това специално предварително издание на сценария прави продължението на приключенията на Хари Потър, неговото семейство и приятели достъпно за читателите навсякъде веднага след световната премиера на пиесата в лондонския театър „Уест Енд“ на 30 юли 2016 г.

* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
    Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros иMicrosoft.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн и Вероника Рот.

Сподели в: