Флашмоб за всички, които обичат “Момо” в Младежкия театър

На 15 март (неделя) веднага след финала на представлението на "Момо" в Младежкия театър (в 13.00ч) ще се състои флашмоб на трите спирки на Градския транспорт на Софийския Университет (начало – спирката на Университета , ул.Шипка). Можете да се включите с песен, танц, фотоапарат, камера или микрофон.

Вълшебството "Момо" е терапия за вечно-бързащите, история за времето, което все не стига.

"Момо" е най-новият и очарователен куклен спектакъл за възрастни и не чак толкова възрастни момичета и момчета, който заслужава и можете да видите в Младежкия театър в София.Най-близките дати, когато ще се играе на Голяма сцена са 15 март (неделя от 11.00ч) и на 19 март (четвъртък вечер от 19.00ч), като част от Софийския театрален салон.

Ефектната постановка по едноименния роман на Михаел Енде “Момо” е дело на режисьорката Веселка Кунчева и сценографката Мариета Голомехова, които работят успешно в тандем през последните няколко години. Още с първата си обща работа печелят “Икар” (2001), а до сега статуетките им за Куклено Изкуство са общо три – в това число за постановката „По ръба на небето” (2012) и “Вграждане” (2013). Само тази година спектакълът “Страх” на Държавен Куклен театър – Стара Загора, също под режисурата на Веселка има цели 4 номинации за “Икар” (ще се играе на 26 март в Младежкия театър), а актуалната  “Момо" се бори за престижната статуетка в две от категориите.

Историята за времето, което все не стига, за сивите хора, които го крадат, за приятелството и смисъла е поднесена приказно и магично от 15 души на сцената, които играя, пеят и танцуват – от сърце!

Ролята на малкото момиченце се изпълнява блестящо от дъщерята на познатия на малки и големи “Бате Енчо” – Ева Данаилова, а в ролята на “бързащият” е Николай Стоянов, познат на телевизионните зрители от “Революция Z”. Отличен актьорски състав, впечатляваща сценография, запомняща се музика и танци – “Момо” безспорно е една от “черешките” в програмата не само на Младежкия театър, но и в Софийския театрален афиш въобще.

“От години мечтаех да поставя този текст и все се разминавахме”, споделя Веселка Кунчева, която е и съдраматург на постановката. “Момо е детството, от което никога не можем да избягаме, колкото и да се стараем да бъдем големи и улегнали хора. Но сега, когато успях да го докосна, да заживея в него, да усетя широтата на момовската философия се чувствам малко по-неголяма, малко по-незряла и много по-свободна”.

Момо е любов към безвремието, към желанието да потънеш в мечтанието, към нуждата да избягаш през глава – макар и само за сто минути… МОМО се явява терапията, от която ние вечно бързащите и надпреварващи се с времето имаме нужда – да се отдадем, отпуснем, осъзнаем…

Възможността да се докоснете до вълшебството Момо е тази неделя от 11.00 ч или в четвъртък от 19.00 ч на Голяма сцена в Младежкия театър.

"Момо" – куклен спектакъл за възрастни и деца по романа на Михаел Енде
Драматизация: Веселка Кунчева и Ина Божидарова
Режисьор: Веселка Кунчева
Сценография и костюми: Мариета Голомехова
Музика: Христо Намлиев
Хореограф: Явор Кунчев
Асистент хореограф: София Георгиева

С участието на: Никола Стоянов, Юлиян Петров, Светослав Добрев, Ярослава Павлова, Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Кристина Янева, Милена Ерменкова, София Рухова, Ева Данаилова, Кристиана Ценкова, Васил Миленков, Калоян Лулчев, Деян Цвятков, Пламен Петков

Сподели в: