Фламенко китаристът Томатито ще изнесе концерт в София

На 27 ноември фламенко китаристът Томатито ще изнесе концерт в София. Носител вече на три награди “Грами”, тази година отново е номиниран за албума си “Sonata Suite”. На сцената той ще излезе с  китарата на Ел Кристи, с перкусиониста Рамон Порина, с танцьора Хосе Майа и с певците Гийермо Хименес и Симон Монтеро.

Ден преди това на 26 ноември ще се състои европейската премиера на новия филм на великия режисьор Карлос Саура “Flamenco, Flamenco”, продължение на  документалната сага, посветена на това красиво и страстно изкуство. Настоящият филм представя актуалните фигури в песента и танца– Естрея Моренте, малкият Карпета и брат му Фарукито, Сара Барас, Мигел Поведа, Ева Ла Йербабуена, Исраел Галван, както и непреходните китарни таланти – Пако де Лусия, Томатито и Маноло Санлукар. “Flamenco, Flamenco” е най-вглъбения и личен поглед към фламенкото на Карлос Саура, правен досега.

Преди две седмици бяха обявени тазгодишните номинации за награди “Латино Грами” като сред фламенко проектите присъства и тези на Томатито. Другите номинирани албуми в жанр са на Енрике Моренте – Morente Flamenco, НиньоХоселе с Espanola, Хуан Кармона с El Sentido del aire и Хосе Мерсе Ruido.  В последните пет години спечелилите наградата в тази категория са били Ниня Пастори, Хуан Абичуела, Охос де Брухо, Диего ел Сигала и Томатито. Тазгодишният лауреат ще бъде обявен на специална церемония на 11 ноември в 2010 в Мандалей Бей Ивентс Сентър в Лос Анджелис.

Билети за концерта на Томатито и за прожекцията на филма на Карлос Саура “Фламенко, Фламенко” може да намерите в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) в интернет и на касата на НДК, в “Дюкян Меломан”, в магазини “Ориндж” и “Техномеркет”, супермаркети “Пикадили”, и много други каси (адресите на сайта на “Тикет Плюс”).

Крищина Бранко ще представи своята нова програма "Kronos" на 16 октомври

 

Сподели в: