Фламенко звезда ще танцува в София

Звездата на танца Исабел Байон ще изгрее на 10 декември в зала 1 на НДК, за да зарадва българската публика със спектакъла си Tan Solo Flamenco. Концертът ще започне в 20.00 часа.

Това е едно представление, което ни отвежда в старите фламенко таверни в Севиля, където единствената сценография са столовете, на които седят артистите! На този фон изпъква  Исабел Байон, акопманирана от типична фламенко формация – певците Мигел Ортега и Давид Лагос, китаристите Хесус Торес и Пако Ариага, палмас и кахон Антонио Коронел. Исабел ни отвежда в една фламенко кръчма в Севиля от началото на миналия век, за да ни потопи в тамошната атмосфера и да представи своята блестяща хореография на танците тангос и тиентос, фарука, малагеняс, сигирийа, халеос.

“Този спектакъл се състои от поредица различни фламенко песни. С това аз искам да отдам почитта и страстта си към това изкуство, в което съм заобиколена от хора, които обичам и на които се възхищавам професионално”, споделя знаменитата танцьорка.

Коя е Исабел Байон

Исабел Байон се занимава с танц от ранна детска възраст и прави своя професионален дебют още седемгодишна. Възпитаничка на Матилде Корал и на консерваториите в Севиля и Кордова, Исабел работи както във фламенко танца, така и в областта на съвременния и класически танц. През годините е работила с най-големите имена във фламенко изкуството, като Милагрос Менхибар, Марио Мая, Исраел Галван. Има своя танцова група, на която е солист и хореограф, а една от най-успешните й програми днес е с участието на едни от най-големите съвременни фламенко гласове – Ел Пеле и Мигел Поведа. Исабел Байон е също и изтъкнат преподавател по фламенко танц.

Сподели в: