Финалното приключение "Хари Потър и даровете на смъртта" вече по кината

От 19-ти ноември в киносалоните у нас се прожектира последният филм от фантастичната поредица – "Хари Потър и даровете на смъртта, част 1".

Седмото финално приключение на Хари, Рон и Хармаяни започва с опасна мисия в търсене на тайната за безсмъртието на Волдемор и ключа към неговото унищожение – хоркруксите. Сами, без помощта на наставниците си и защитата на професор Дъмбълдор, тримата приятели трябва да разчитат един на друг повече от всякога. Но на пътя им стоят тъмни сили, които застрашават единството им.
   
Междувременно магьосническият свят е станал твърде опасно място за всички врагове на Черния Лорд. Отдавна надвисналата война е започнала и смъртножадните превземат Министерството на Магията и дори Хогуортс, като тероризират и арестуват всеки, който им се противопостави. Това, което търсят е най-ценното за Волдемор: Хари Потър. Избраният се превръща в преследван, след като смъртножадните се впускат по петите му със заповед от Волдемор да му го доведат…жив. Единствената надежда на Хари е да открие хоркруксите, преди Волдемор да се добере до него. В търсенето, той попада на стара и почти забравена история – легендата за даровете на смъртта. Ако легендата се окаже истина, Волдемор може да добие могъществото, към което се стреми.

В ролите: Даниел Радклиф, Рупърт Гринт, Ема Уотсън, Хелена Бонъм Картър, Роби Колтрейн, Ралф Файнс, Брендън Глийсън, Джейсън Айзъкс, Алън Рикман,  Джули Уолтърс, Марк Уилямс, Том Фелтън, Бони Райт, Джеймс и Оливър Фелпс, Ивана Линч


   
Филмографии:

Даниел Радклиф (Хари Потър): „Хари Потър и философския камък”, „Хари Потър и стаята на тайните”, „Хари Поър и затворникът от Азкабан”, „Хари Потър и огненият бокал”, „Хари Потър и Орденът на феникса”, „Хари Потър и нечистокръвният принц”

Рупърт Гринт (Рон Уизли): „Гърмящи гащи” (Thunderpants), „Хари Потър и философския камък”, „Хари Потър и стаята на тайните”, „Хари Поър и затворникът от Азкабан”, „Хари Потър и огненият бокал”, „Хари Потър и Орденът на феникса”, „Хари Потър и нечистокръвният принц”

Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър): „Хари Потър и философския камък”, „Хари Потър и стаята на тайните”, „Хари Поър и затворникът от Азкабан”, „Хари Потър и огненият бокал”, „Хари Потър и Орденът на феникса”, „Хари Потър и нечистокръвният принц”

Хелена Бонъм Картър (Белатрикс Лестрандж) „Хари Потър и Орденът на феникса”, „Хари Потър и нечистокръвният принц”, „Суини Тод”, „Алиса в страната на чудесата”, „Боен клуб”

 

Сподели в: