Финалното модно дефиле на Фешън райс 2007

Четвъртият конкурс за млади дизайнери "Фешън райс 2007" (финалното модно дефиле) се проведе на 14 септември 2007 г. Национална камара за мода на Република България, с подкрепата на Столична Община, любезното домакинство на Гранд Хотел София и Асоциацията на модните агенции, Интерсаунд и БГ моделс дадоха старт на тържествата от културната програма на Празника на Столицата.

На откритата площ в градинката пред Народния театър Гранд Кафе Гранд Хотел София се представиха най-добрите млади дизайнери-финалисти на конкурса от средни училища, колежи и университети по мода и моден дизайн от България и Румъния. С почетното председателство на г-жа Инна Хъмфрис – съпруга на Негово Превъзходителство Посланика на Европейския съюз и ръководител на Европейската комисия в България и г-н Иво Атанасов, председател на международното жури и шеф на парламентарната медийна комисия, присъстващите гости от дипломатическия елит: посланиците на Швеция, Франция и Турция станаха свидетели на реализираните модели на младите дизайнери в категориите текстилен и моден дизайн на бельо, спортно-елегантна младежка мода, вечерни облекла, прет-а-порте и висша мода.

По време на паузата до обявяването на резултатите от класирането, беше представена една от наградите, изразяваща се в комплексното съчетаване на събитието с последващата му дейност: генериране на средства от издаване на авторски списания за моден дизайн "Студио Надин Стайл". Последният брой на списанието е за висша мода с тенденциите за пролет/лято 2008 г. и дрес код: абитуриенски бал с 96 уникални модела. Моделът от корицата представи лично миналогодишния победител на конкурса – студента от НХА – Николай Божилов. Тази награда осигурява на европейските финалисти първото им признание, европейско самочувствие и финансова подкрепа с изява на международен пазар.

Сподели в: