Финалният трейлър на "Хобит: Неочаквано пътешествие" разпали дискусии сред феновете

Дългоочакваният финален трейлър на фентъзи приключението „Хобит: Неочаквано пътешествие” бързо запали дискусии сред феновете каква част от романа „Хобит” ще бъде включена в първия филм от трилогията и какво създателите на „Властелинът на пръстените” ще оставят за следващите две части – „Хобит: Пущинакът на Смог”, който се очаква през 2013 г. и „Хобит: До там и обратно”, с премиера през 2014 г. Как ще бъде доразвита историята от романа, на кои персонажи ще бъде отделено повече внимание във филма и кои нови, несъществуващи в романа, герои ще се появят на голям екран, са само част от въпросите, които вълнуват феновете на една от най-успешните филмови поредици в историята на киното.

Трилогията е екранизация по романа на Дж.Р.Р. ТолкинХобит”, издаден за първи път, през 1937 г. В България популярният фентъзи роман „Хобит” е издаден за първи път през 1975 г., като от тогава се радва на нестихващ читателски интерес на хора от всички възрасти.

Трите филма по романа са заснети наведнъж и ще бъдат разделени в трилогия в процеса на постпродукция, похват, типичен за режисьора и съсценарист Питър Джаксън. Новатор и самият той голям фен на Толкин, Джаксън е първият, който използва в мащабен филмов проект технология на заснемане на 48 кадъра в секунда, вместо традиционните 24. Възприемането на 48 кадъра в секунда е много по-близко до естествения начин, по който човешкото око вижда и по неговите думи: „Заснемането и прожектирането с 48 кадъра в секунда създава илюзията, че на мястото на екрана се появява отвор, през който наблюдаваш историята разкриваща се с подсилено усещане за реалистичност. Страхотно е за 3D!”. Като първи тест на новаторската технология „Хобит: Неочаквано пътешествие” ще бъде прожектиран в по-висока скорост в избрани кина.

През изминалите месеци, екипът на продукцията сподели със зрителите интересни моменти от работния процес в специално създадени видео дневници от снимачната площадка, които българските кино фенове също могат да видят събрани в една колекция.

Хобит: Неочаквано пътешествие” излиза на голям екран в 3D и IMAX 3D на 14 декември 2012 г.

Сподели в: