Фил Мълой ще проведе четиридневна работилница за аниматори у нас

Световноизвестният британски аниматор Фил Мълой е сред специалните гостина Международния фестивал за късометражно кино  "Филчини", който ще се проведе от 22 до 26 октомври 2008 г. в София. С подкрепата на Британски съвет по време на фестивала той ще проведе четиридневна работилница за аниматори от България.

Фил Мълой е един от най-интригуващите автори на Обединеното кралство. Кариерата му стартира с работа в игрални филми, която режисьорът напуска в началото на 80-те, за да се отдаде на анимацията. Първите му филми, обединени в поредицата "Каубои", показват особения стил на Фил Мълой и неговото язвително и безмилостно чувство за хумор, което не се променя при по-късните му филми и колекции, най-известни сред които са "Десетте божи заповеди" и "Нетърпимост" I, II и III част. Фил Мълой е автор на над 30 късометражни анимации и носител на редица престижни международни отличия, сред които е и наградата от фестивала Гранада за цялостен принос в кино изкуството.

Уъркшопът на Фил Мълой ще се проведе от 23 до 26 октомври включително.
Кандидатури за участие се приемат до 15 октомври на адрес:
office@filmini.org и трябва да съдържат:
– анимационна творби на кандидата на електронен линк (show real или уеб
сайт на кандидата);
– кратко мотивационно писмо.

Възрастова граница за участие – 35 години.
Подборът на десетте участници ще бъде направен от Фил Мълой. Фестивалният екип ще се свърже с избраните кандидати до 20 октомври.

Още за анимацията:

Сподели в: