Филм-опера и шедьовър на Франсис Форд Копола показват в НДК

Емблематичният филм на Франсис Форд Копола „Апокалипсис сега” ще може да се види в НДК утре. Единствената прожекция ще се състои в кино „Люмиер” на 5 декември (четвъртък) от 19.00 часа. Зрителите  ще гледат пълната режисьорска версия, която е 207 мин.

От началото на октомври Националният дворец на културата организира серия от събития по случай 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди и Рихард Вагнер. Филмът „Апокалипсис сега” е част от тази програма. Популярната „Валкюра” на Вагнер (една от 4-те части от цикъла „Пръстенът на нибелунга”) звучи в известната сцена с вертолетите. Актьорският състав на лентата включва: Мартин Шийн, Марлон Брандо, Робърт Дювал, Денис Хопър и др.

На 9 декември от 19.00 часа в „Люмиер” ще бъде показана и филм-операта „Отело” – по едноименното произведение на Джузепе Верди. Испанската продукция е на режисьора Анхел Руис Рамирес и е с участието на българската прима Красимира Стоянова.

Двете прожекции са в афиша на традиционния Новогодишен музикален фестивал в НДК, който беше открит преди дни с операта „Тоска” на Пучини.

Билети  за филмите се продават на касите на НДК и кино „Люмиер”.

Цената е 6 лв. За ученици, студенти и пенсионери – 4 лв.

Сподели в: