Филм за Естрея Моренте ще бъде излъчен в София

Естрея Моренте ще бъде на голям екран на 27 септември 2008 г. от 21 часа в рубриката "Преди концерта" на “Дома на киното” – София.

“Преди концерта” е специалната рубрика в афиша на “Дома на киното”, в която се появяват филми и заснети концертни участия на различни музиканти, които предстои да видим на българска сцена. Това е нещо като подгряване на публиката преди спектакъла на живо, запознаване с изкуството на дадения изпълнител, предвкусване на удоволствието от реалната среща с артиста. Това начинание започна в “Дома на киното” през лятото с филма-концерт на Боби Макферин със специалното участие на българския хор “Ангелите” и бе прието радушно от публиката.

Сега ще продължи с прожекцията на филма на Карлос Саура “Иберия” и със специалния видеоклип на Фернандо Труеба на песента “Zambra” от програмата “Mujeres” на Естрея Моренте. На 27 септември 2008 г. в “Дома на киното” в София влюбените във фламенко изкуството й ще могат да видят освен направения с любов и изящество видеоклип на песента “Zambra” от Фернандо Труеба и превъплъщението й в гранд дама от Севиля в “Иберия” на Саура, както и кадри от домашно семейно забавление (juerga) в къщата на баща й – фламенко легендата Енрике Моренте (който също участва в "Иберия”) в Гранада, където тя се надпява с 80-годишната си баба Исабел Ла Голондрина.

Цените на билетите са 5 лева и 3 лева за студенти и ученици.

Видео клипът “Zambra” може да се види на 26 септември 2008 г. и в Институт “Сервантес” (ул “Съборна” 1) в София в рамките на “Деня на отворените врати”.

Още за Естрея Моренте

Сподели в: