Филмът “Между земята и небето” набира средства чрез кампания за креативни проекти

Между земята и небето” е кратък документален филм за вярата на един мъж от племето Омаха, че може да прогони рака от съпругата си чрез молитви. Негов режисьор и продуцент е Мария Станишева, която учи в Нюйоркската филмова академия.

Набирането на средства се осъществява чрез Кикстартър – най-голямата платформа за “групово финансиране“ (crowd-funding) предназначена за креативни проекти. Основен принцип на платформата е ‘всичко или нищо’- целта е да се събере най-малката сума, която е необходима за осъществяване на проекта. Ако тя не бъде събрана, средствата остават в сметките на дарителите. За осъществяването на „Между земята и небетоМария и нейният екип търсят дарения от индивидуални дарители на обща сума от 6000 щ. д., като минималната стойност на единично дарение е 1 щ. д. За участие в кампанията ви трябва регистрация в Кикстрат и Амазон.

Във филма се разказва как ракът принуждава Шошана, духовен водач от племето Омаха, да напусне резервата и да се премести в Мичиган, заедно със семейството си. След пет години химиотерапия съпругът й Нейтън смята, че традициите и обичаите на нейното племе са единствения й шанс. “Между земята и небето” ще проследи Нейтън и семейството му в пътуване до резервата Омаха, Небраска. Тяхната цел е да намерят най-подходящите върбови стебла, с които той ще построи пречистващ вигвам и церемониално типи. Последното ще бъде издигнато във Вашингтон през месец май по време на национална среща на старейшините. Вътре Нейтън ще осъществи различни ритуали и заедно със старейшините ще се моли за изцеление.


Мария Станишева (режисьор и продуцент на проекта) има опит като продуцент на анимационни филми, сред които "Баща" и кампанията на Британски съвет "Първо сме хора, после сме различни. Между земята и небето" е дипломния й проект към Нюйоркската филмова академия, където в момента завършва Документална режисура. В екипа на проекта освен нея участват Дафне Капела (камера, Бразилия), Луис Мол (звук, Англия) и трима консултанти, носители на многобройни награди, включително Оскар.

Още по темата на Kafene.bg:

Мария Станишева за проекта Между земята и небето

Сподели в: