Филмовият трилър “Детектив Алекс Крос” на режисьора Роб Коен с премиера на 9 ноември

От режисьора на „Бързи и яростни” Роб Коен, филмът е екранизация по бестселъра „Крос”

Познатият на българските зрители от сериалаИзгубениМатю Фокс „влиза в кожата” на садистичния убиец Майкъл Съливън – „Пикасо” във филма „Детектив Алекс Крос”. Режисьор на лентата е Роб Коен, създател и на кинохита „Бързи и яростни”.

Екранизация по романа „Крос” от „краля на бестселърите” Джеймс Патерсън, „Детектив Алекс Крос” среща кинофеновете с бившия вашингтонски детектив и психолог д-р Алекс Крос, който се е върнал към частната практика и консултира колегите си от ФБР. Когато в случай, който разследва, се оказва по следите на МайкълКасапинаСъливан, познат и като „Пикасо” (Матю Фокс), Крос среща достоен и изобретателен противник.
Докато детективът разследва ужасните и садистични убийства, Съливан решава да му изпрати смъртоносно и твърде лично послание. Вбесеният Крос дава обет да открие убиеца, дори това да е последното, което ще направи в живота си. „Пикасо”, обаче, има остър и комбинативен ум и непрестанно се изплъзва, като в същото време тласка Алекс Крос да престъпи моралните граници, и като полицай, и като баща. Приближавайки се все повече до убиеца, детективът стига до доказателство, сочещо към невъобразимо откритие – откритие, което може да промени всичко.

Ролята на детектив Алекс Крос е поверена на Тайлър Пери, популярен в САЩ актьор, сценарист и режисьор. Сред другите актьори, участващи във филма са Жен Рено, Едуард Бърнс („Спасяването на редник Райън”, „Мъж на ръба”), Рейчъл Никълс („Конан Варварина”, ТВ сериала „Престъпни намерения”) и др.

Създателят на романа „КросДжеймс Патерсън е един от най-популярните автори в САЩ и по света. Сред екранизираните му творби са „Целуни момичетата” и „Завръщането на паяка”. През 2012 г. той отново оглавява класацията на авторитетното списание Forbes за най-печеливш автор в света. До момента Джеймс Патерсън е продал 260 милиона копия от книгите си по цял свят. На книжния пазар в България, изключително успешният роман „Крос”, може да бъде намерен от издателство „Хермес”.

Официалната премиера на „Детектив Алекс Крос” у нас е на 9 ноември 2012 г.

Сподели в: