Филмовата академия за зрители представя Разследване

Единадесетата прожекция през ноември на Филмовата академия за зрители – съвместен проект на Американска фондация за България и Съюза на българските филмови дейци е на 27 ноември 2007, вторник, по изключение от 18.00 часа в Дома на киното.

На нея ще бъде показан новият български игрален филм "РАЗСЛЕДВАНЕ" на Иглика Трифонова, със Светлана Янчева и Красимир Доков в главните роли. За него критиката вече писа, че за да повярват зрителите във възхода на нашето кино, трябва да гледат точно този филм.

Темата е разследване на братоубийство. Тя прераства в ярка метафора на криминогенното ни живеене, която изправя "очи в очи" доброто и злото в нас самите. Критиката определя този филм още като "трусов", "разтърсващ" и "психологическо цунами".

"Разследване" току-що спечели Голямата награда за най-добър филм в Котбус, Германия. Сред другите отличия на филма са Специалната награда на журито, Наградата на критиката, Наградата за операторско майсторство – в лицето на Рали Ралчев, и Наградата за мъжка роля – в лицето на Красимир Доков, на последния фестивал "Златна роза" във Варна. Както и две от годишните награди на Националния филмов център: за поддържаща мъжка роля на Климент Денчев, и за монтаж на Йорданка Бъчварова.

Вход свободен

Сподели в: