Филми и книги отново са заедно на фестивала CineLibri 2016

От 5 до 16 октомври 2016 г. в София, Пловдив, Варна и още няколко града в страната ще се проведе второто издание кино-литературния фестивал CineLibri, организиран от издателство "Колибри". Инициатор, директор и главен селекционер на фестивала е Жаклин Вагенщайн.

Като залага на симбиозата на двете най-благородни и популярни изкуства в света – литературата и киното, CineLibri предлага на ценителите комплексно преживяване, достъп до шедьоври на класическата, модерната и съвременната литература и техните образцови екранизации.

На големите екрани в София и страната ще бъдат излъчени над 20 пълнометражни игрални и един документален филм, като 11 от тях са с премиера за България и ще бъдат показани за пръв път на голям екран, а един от филмите ще бъде излъчен, преди да се е състояла официалната му световна премиера.

Всяка прожекция ще бъде съпроводена от дискусия или хепънинг с фокус, произтичащ от характеристиките на творбата, както и със срещи със самите автори на литературните произведения и създателите на техните екранизации.

В програмата:
– Едни от най-успешните екранизации по безспорни литературни шедьоври.

– Прожекции както на нови филми, така и на кинокласики и образци на игралното кино.

– Специални подаръци, флашмоб инициативи и изненади, съпътстващи всяка прожекция.

– Представяне на всички книги, вдъхновили появата на съответните киноадаптации.

– Тематични дискусии, коктейли и хепънинги с участието на известни български артисти.

– до 30% намаление върху екранизираните книги по време на всички прожекции.

НЕЗАБРАВИМИ СРЕЩИ СЪС СПЕЦИАЛНИТЕ ГОСТИ НА ФЕСТИВАЛА

Тази година те са трима забележителни мъже. Трима световноизвестни творци, чиито постижения неизменно вълнуват, провокират страстни дискусии, обсебват широката публика и удивляват критиката.

Сподели в: