„Физика на тъгата” ще бъде представена в Ню Йорк и Чикаго

От  17 до 25 септември 2015 по покана на Brooklyn Book Festival и издателство Open Letter Books „Физика на тъгата” ще бъде представена в Чикаго и Ню Йорк. При своето излизане на английски романът в превод на Анджела Родел беше отбелязан с голяма статия в едно от най-недостъпните издания в света – Ню Йоркър. В тазгодишното десето издание на Бруклинския литературен фестивал участват още Салман Рушди, Ласло Краснохоркай, новата чилийска звезда Алехандро Замбра и др.

Писателят Георги Господинов може да бъде видян на следните събития отвъд океана.

ЧИКАГО
17 септември 2015, 18.00 ч.
Seminary Co-op Bookstore
5751 S Woodlawn Avenue

Георги Господинов представя американското издание на „Физика на тъгата”. Модератор Ангелина Илиева (Чикагски университет).
Ето част от анонса на книжарницата домакин:
„Физика на тъгата” утвърждава мястото на Георги Господинов като един от най-изобретателните и дръзки европейски писатели. Това е книга, която можете да обитавате, да вървите по различни нишки, да следвате разказвача из разни „странични кориори”, да се изгубвате удоволствено в историите и да изпитате емпатия към тъжния неразбран Минотавър в центъра на всичко това.

http://www.semcoop.com/event/georgi-gospodinov-physics-sorrow-angelina-ilieva

БРУКЛИН, НЮ ЙОРК
BROOKLYN BOOK FESTIVAL
20 септември, 2015, 12.00
Borough Hall Media Room (209 Joralemon St.)

http://www.brooklynbookfestival.org/authors/georgi-gospodinov

70-те, това глобално шоу
За американската публика познатият образ на дългокосите, хипарски 70-те години често е припомнян от литературата, киното и телевизията. Как това кардинално десетилетие се случва в други части на света и по какъв начин присъства в творбите на трима автори от различни страни – Гуадалупе Нетел от Мексико (Тялото, в което съм родена), Алехандро Замбра от Чили (My Documents) и Георги Господинов от България (Физика на тъгата). Модератор Андерсън Тепър.

БРУКЛИН, НЮ ЙОРК
Георги Господинов в разговор с Алберто Мангел
24 септември 2015, 19.00
Community Bookstore
143 Seventh Avenue Brooklyn NY 11215

http://www.placestogoinnewyork.com/events/588498-Georgi-Gospodinov/

При една от редките си появи в САЩ Георги Господинов чете от Физика на тъгата. Лабиринтен и лиричен, новият роман на Господинов ползва мита за минотавъра като основа за една затрогваща и смешна семейна история, преплитайки различни “странични коридори” на разказа, за да обхване тревожната история на Източна Европа. Според Ню Йоркър истинският стремеж на Георги Господинов във Физика на тъгата е „да намери начин да живее с тъгата, да я превърне в източник на емпатия и здравословно колебание”.

http://communitybookstore.net/events/?s=gospodinov

Сподели в: