Фестивал "Под Тепето" в началото на септември

В началото на септември Пловдив също планира фестивал. "Shake the Hill" 2016 – фестивалът под Тепето ще се състои от 2 до 6 септември с вход свободен. Това е второто му издание, на сцени, 80 часа музика, танци, работилници и студиа на открито.

Вход свободен!

Програма:

2 септември, петък – на поляната под Тепето ще има рок. Repetitor, NU/ANCE и изгряващите пловдивски звезди ТДК ще забият на Главната сцена, а Burbon street ще продължат епичното дело в рок вечерта на Акустичната сцена.

3 септември, събота ще има fusion от етно ритми. На Главната сцена ще излязат StillDrinkov, Plastic Bo, Тъпани и гайди, а за допълнително Shake-ване ще допринесат и специалните ни гости от близка нам Балканска страна, които организаторите пазят в тайна, засега.

4 септември – младежкият хълм ще се нажежи до тъмните отенъци на червеното, защото се очертава брейк клубове и рапъри от цяла България да се стекат на Поляната за "Битки под Тепето". Ще чуем Keranov & Jay, Поднулевия и Черния, Badjo & Worst и Jentaro, а в малките часове на нощта хип-хоп вакханалията ще продължи на Акустичната сцена с Freestyle battle.

5 септември – ще слушаме chill out в компанията на Parapitek, Мерудия и Loco Mosquito. Ще има и специална изненада.

6 септември – финалният ден на феститвала, съвпадащ със Съединението на България и деня на Пловдив, съединени и под мотото на ЕСК 2019 – ЗАЕДНО. Под Младежкия хълм младежите от "ЕРА 3000" ще покажат своята хореография върху български народни ритми със съвременна интерпретация, както и мотиви от други нации чрез т.нар. "Танц на Народите". Шотландско-френско-руско-българската група "The Bedlam Club" ще покажат какво са сътворили заедно чрез интернационалната си група с помощта на обща любов към джаза. В празничния ден специален гост ще е японката Сатоми Такада, която от години живее в България и е влюбена в нашия фолклор. Тя ще подари на гостите на фестивала български и японски народни песни, а след това заедно с членовете на фолклорен състав "Веселяци" от село Каравелово, където Сатоми живее, ще продължат с българските етно ритми.

И още на Айляк Хамак: под сенките на дърветата, около Поляната, през баланс по Slackline или Yoga Fly, класове по традиционна йога, работилница за оригами, тренировки по Kangoo и функционален фитнес и Айкидо демонстрации.

Зона за децата
Там малчуганите ще имат възможност да се занимават с творчески, физически, артистични и спортни активности във формата на инкубатор "Деца творят на хълма".

Присъствие на Фестивала под Тепето ще имат и комикс-бранда Maina Town, проектът на Фабрика за Идеи – Резиденция Баба, както и благотворителни инициативи.

За първи път тази година традиционният Handmade Day, който се провеждаше в Капана, ще се стане част от Shake that Хълм – от 3 до 5 септември с над 200 творци.

Сподели в: