Фестивал на любителските театри – Каварна 2008

От 30 май до 5 юни да се проведе единадесетото издание на националния фестивал на любителските театри "Каварна 2008" – реши на първата си сбирка организационният комитет, ангажиран с подготовката му. Освен самодейни състави от страната, за участие ще бъдат поканени и театрални колективи от Сърбия, Турция, Румъния и Русия.

За разлика от миналата година обаче, ще се търси и по-малък брой спектакли, тъй като 32-та представени през 2007-ма се оказаха доста натоварващи като програма и за жури, и за публика през фестивалните дни – обясниха запознати. За целта комисия ще пресее подадените заявки, след което до сцена ще бъдат допуснати само най-добрите групи и представления.

Паралелно ще върви и богата програма от съпътстващи мероприятия – дефилета на гостуващите групи, изяви на открито, ревюта на театрални костюми и др. Ще се търсят и нови хора, които да участват в журито на фестивала. Основната цел на проявата е да очертае и тази година рамките на духовното присъствие на любителските театрални състави и културното пространство на нацията. Нейни организатори са община Каварна, НЧ "Съгласие" и Министерство на културата.

Сподели в: