Фестивал "Морски изгреви Джулая" в Ахтопол през юли

Второто издание на ахтополския Фестивал на изкуствата, духовните практики, здравето и красотата ще се проведе от 18 до 24 юли 2015 г.

"Фестивалът „Морски изгреви Джулая" ще посреща всяка сутрин излизащото от морето Слънце. На високия бряг до гръцкото училище или на величествените скали до емблематичния ахтополски фар, ще се обагряме във виолетово и ще благославяме Изворът на нашия живот. Кристалната чистота на ахтополския въздух ще трепти от сутрешната омара, морето ще се лее сънено и ще разнася лекия бриз, който ще милва лицата, а гларуси и корморани ще се реят из заливите, носени от неспирния му бяг, ароматът на смокините ще ни пренася в екзотичния свят на юга…

Пригответе се за една седмица, в която ще величаем свободния дух, ще усетим духът на романтиката в Града на любовта, ще се потопим в многообразието и очарованието на морския живот. Ще използваме всичко онова, което ни дава досега с морето – от сутрешните изгреви, различните практики за раздвижване и медитация на плажа, красотата на изкуствата събрани във вечерните представяния под звездното небе – музика и танци от различни народи, региони и стилове, поезия вдъхновена от любовта, от морето и Странджа, ще обърнем поглед навътре към душите с беседи за духовността, Арт галерията ще ни представи живопис и изящни приложни творби, няма да пропуснем фотографията, ще си говорим за здравето, което ни дава морето, за силата на билките и красотата, която излъчва животът близо до природата…

Ще ви представим Ахтопол – неговата история и бит, въплътени в творби, създадени и изпълнени от ахтополските граждани, които имат силни и дълбоки културни традиции. Ще ни посрещне новият „Музей на рибаря”, ще ви представим кулинарните умения на ахтополските майсторки.

Със сигурност ще има още допълнения, които ще разберете в следващите седмици.
Очаква ни едно почти приключенско преживяване сред магията на древен Ахтопол, морето, плажа, скалите и вездесъщото Слънце, което ще ни дари със сила, здраве и вдъхновение!"

От организаторите

Сподели в: