Фестивал "Лицето на изкуството" в Свети Влас

Между 21 и 23 юли арт фестивалът "Лицето на изкуството" в Свети влас ще предложи на зрителите 3 театрални постановки за български и чуждестранни посетители. На сцената на "Амфитеатър арена' ще се изиграят спектаклите “Елада Пиньо и времето”, „Тримата братя и златната ябълка” и “Любов в лудницата”.

На 21 юли от 20:30 ч. ще се играе „Елада Пиньо и времето” – театрално представление по едноименния роман на Керана Ангелова (със субтитри на руски език). Режисьор и главна актриса в магическия спектакъл е Габриела Хаджикостова. Представлението е изпълнено с необикновени асоциации от картини и мисли, които дръзко използват символи и препращат зрителя в една мономитология.

Програмата продължава на 22 юли, когато ще бъде представен детският спектакъл "Тримата братя и златната ябълка". Пиесата е дело на Театрална работилница „Магаре”, гр. Казанлък. Приказката ще се играе два пъти – от 19:00 ч. на руски език и от 20:30 ч. на български език.

Любимите български актьори от малкия екран Ненчо Илчев и Албена Павлова също ще гостуват на морската сцена с постановката “Любов в лудницата” на Театър “Българан”. Написан от Емил Бонев и поставен от Емил Марков спектакълът е шеметна комедия, подходяща за летните нощи. “Любов в лудницата” ще разсмее българските и руските зрителите в Свети Влас на 23 юли от 20:30 ч.

“Лицето на изкуството” цели да обедини представители на театъра, музиката и танца, да ги свърже, давайки им стимул да творят и да се срещат отново. Това ще бъде форум, на който всеки има възможност да припознае себе си, да отъждестви собствените си копнежи, да се отърси от ограниченията и да чуе вътрешния си глас.

Сподели в: