Фестивал за независима музика и театър

Фестивалът за независима музика и театър – Impossible Fest – ще се проведе в ДНК, НДК от 4 до 6 декември. В програмата му са включени над 10 сценични проекта. Всяка вечер (4-6 декември) актьорите в театралните постановки ще заемат сцената на ДНК от  19:30 ч, след което програмата ще продължи с музика. Сръбските сърф-рок герои Threesome и гръцките сайк-геридж любимци Alien Mustangs също ще излязат на сцената.

Както и в първото си издание през 2010 г. фестивалът ще „извади на светло“ субкултурни проекти от музикалната, а в актуалното си издание – вече и от театралната сцена. Над 10 са българските музикални групи, които ще се включат събитието като буквално излязат от подземните сцени в София и Пловдив.  Между тях са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn’t Frogs, RaJa & Илияна и други, които предстои да бъдат обявени. Театралната сцена е представена от постановката „Всичкоядецът“ на режисьора Ани Васева и „Саломе“ с автор и хореограф Мирослав Йорданов.

Всеки от изброените се откроява с авангардност и иновативност, противопоставящи ги на съответния музикален или театрален мейнстрийм. Поканата за участие към съответните артистични проекти следва търсенето на пресечна точка между двете изкуства и по възможност техния синкретизъм или междинни форми (като театрална музика, танцов театър, театър на движението и др.).

Голяма част от музикантите в програмата са с подчертано отношение и връзка с театъра, като например автори на театрална музика, актьори или други участници в театрални проекти.  Публиката ще има възможност да се срещне и с известни театрални композитори, носителите на “ИКАР” и “Аскеер” Емилиян Гацов – Елби и Асен Аврамов, които буквално ще покажат как се прави музика за театър.

Билети:
Предварителна продажба: 30 лв. тридневен, 12 лв. за 1 ден.
На място: 35 лв. Тридневен, 15 лв. за 1 ден.
Постановката “Саломе” е с отделен билет от 10 лв.

За първото издание на Impossible Fest (2010 г. )
Първото издание на фестивала за независима музика “Impossible Fest” се случи през октомври 2010 г. в клуб „Backstage”. Включиха се 14 български групи и две чуждестранни – от Германия и Румъния. Тяхната стилова насоченост е инди рок, пост пънк, гаражна и експериментална музика и нео ню уейв, всяка със своеобразно алтернативно звучене. До тогава никога не бяха поставяни заедно на подобна обща сцена и не бяха имали възможността да свирят пред толкова многобройна – и най-вече нова и любопитна към музиката им публика. Вечерите на фестивала преди концертите бяха съпътствани от представяния на книги, дебати и  разговори.

Сподели в: