Фестивал за мода, прически и грим подготвят в Пловдив

От 1 до 3 април в Пловдив ще се проведе ХVІІ италиански фестивал на красотата. Това е специален форум за козметика, фризьорство и грим. Мястото на действието ще бъде в палата 2 на Международен панаир – Пловдив. Организаторите „Christian Of Roma Group” и сдружението на българските фризьори обещават интересна програма:

– Прочути италиански стилисти ще водят безплатни майсторски класове и специализирано обучение;
– Шоу спектакъл с прически в естетиката на тийнейджърския филмов хит “Здрач”;
– шоу "Етно пролет".

За първи път в историята на фестивала ученици от специализирани гимназии ще представят на сцената свои авторски ревюта. Романтиката и мистериозният дух в култовата поредица „Здрач” са провокирали възпитаниците на професионалната гимназия по облекло „Ана Май” в Пловдив да сътворят въздействаща серия от прически, грим и костюми, взаимствани от визията на загадъчните персонажи в кино сагата. Моделите ще дефилират на фона на музиката от „Здрач” във финалния ден на фестивала, 3-ти април.

С шоуто „Етно пролет” на същата дата ще се представят и учениците от професионална гимназия по облекло „Пазарджик”, обявиха организаторите на модния форум.

Италианският фестивал е първият, който дава трибуна за изяви на млади фризьори и гримьори, като броят на участниците от специализираните средни училища по изкуствата се увеличава.

На 17-ото издание на форума 12 професионални гимназии и профилирани паралелки в други средни училища имат свои представители в раздела „Младша възраст” на конкурса „Златна ножица”. Записани за участние са средношколци от София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Асеновград, Благоевград, Петрич, Ловеч. Те ще се представят с абитуриентски прически и подстригване.

Наградата за победителите в раздела за млади фризьори е безплатно специализирано обучение, което на практика е придобиване на професия още преди учениците да са се дипломирали, категорични са организаторите.

Прочути италиански стилисти ще изнасят открити уроци, безплатни тренинги и майсторски класове. Наред с конкурса „Златна ножица” в старша и младша възраст и ревютата демонстрации на чуждестранни козметични гиганти, в трите дни на фестивала в залите на втория етаж на Палата 2 ще текат безплатни обучения за работа с най-иновативните продукти, материали и техники във фризьорството.

За първи път от стартирането си събитието с традиционно богата шоу програма ще акцентира на обучението – за професионалисти и за любители, превръщайки го в спектакъл на модата и естетиката. А световноизвестните стилисти от Италия ще правят демонстрации за най-новите тенденции в колористиката и подстригването, като същевременно с това ще водят семинари и за обикновените посетители.

Веднага след прерязване на лентата на 1 април, в Палата 2 започва ревю спектакълът „Отразена светлина” на модния стилист и артистичен директор на козметичния гигант BES – Милано Саверио Палма. Шоуто ще представи най-новите световни модни тенденции в колористиката и прическите. На сцената ще бъдат създадени прически в три стила – тийнейджърски, вечерни и булчински.

Това е първият път, в който Италианският фестивал се провежда в тридневен динамичен формат, като изявите на сцената, на останалите изложбени площи и в лекционните зали не са по-малко на брой. Надяваме се, че сега вече в рамките на 3 дни редовните посетители и гостите от цялата страна ще могат да присъстват на всички безплатни обучения, семинари и демонстрации на подиума в Палата 2 и в двете обособени за обучения зали на втори етаж в палатата, казаха от Сдружението на българските фризьори.

Закриването на фестивала ще направи с грандиозен спектакъл на официални прически световният шампион на Италия по фризьорство Алесандро Янаконе, който вече за трети пореден път гостува на фестивала.

Лице на фестивала е певицата Андреа. 

Вижте още:
Финалистите в дизайнерски конкурс за бельо

Сподели в: