Фестивалът „Слънце Луна” 2011 ще стартира на 30 км от София

За осми път в България ще се състои фестивалът на древните тайнства "Слънце Луна", като за първа година събитието ще се проведе на три отделни части – в Шоплука, Рила и Пирин планини. Стартът на събитието ще се даде на 17-19 юни 2011 в Арт-център "Деца на земята", Елин Пелин.

Фестивалът ще бъде открит от д-р Мария Папазова, Йога Вананда, Момера Здравкова и „Бистришките баби“. Музикалната програма ще стартира с ритмична медитация с перкусии, водена от Мартин Иванов и ще продължи два дни с участия на звездите на българския етно фюжън – група „Оратница”, младите надежди от училището на „Карандила”, атрактивните „Силвър Бийт Колектив“, диджеи и изпълнители на автентично и модерно изкуство. Сред уникалните уъркшопи се нарежда и този по Йога на смеха, водена от Петър Петров. По традиция на третия ден в 05:00 ще се проведе Тракийски Слънчев Ритуал за посрещане на лятното слънце

Билети за фестивала вече се продават в мрежата на Ticketstream, a всеки гост е добре дошъл да подкрепи инициативата, получавайки ръчно изработените Слънцелунни амулети срещу дарение от 30 лева, които ще бъдат предложени в столични галерии. Всички гости могат да доведат безплатно своите деца, като за тях ще има непрекъснато забавление с артистите на цирк Кумбо.

Настаняването в рамките на фестивала ще бъде в палатков лагер, охраняван от „Зелени Патрули“. Всеки желаещ да го използва си подсигурява екипировката сам. Освен закупения билет – амулет, допълнително заплащане за разполагане на палатки няма да има.

След приключване на първата част от програмата, на 21-22 юни ще се организира ритуално посрещане на Същинското Слънцестоене на старата хижа „Седемте рилски езера”, а на 24-26 юни в пиринското село Делчево по традиция ще се почете Еньовден.

Вижте още:
Да разкрием тайната на фестивала на древните тайнства

Сподели в: