Фестивалът „Пъстра трапеза на гости на моя град" започва с кулинарна изложба

Шарена Великденска трапеза ще даде старта на тазгодишния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“. Уникалната по рода си инициатива, която вече четвърта година посещава различни кътчета на страната, в търсене на запазени традиционни кулинарни техники и ястия, открива сезона за 2012 с участие в станалия вече традиционен Великденски фестивал в София.

Инициативата се организира от Столична община за четвърта поредна година. Този път фестивалът ще се проведе в Борисовата градина, в пространството около Лятната сцена, от 7 до 15 април. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата.

Пъстра трапеза“ ще подреди традиционни ястия на участници от София и региона в събота, 7 април, от 11,00 часа, пред Лятната сцена в парка. Кулинарната изложба традиционно има конкурсен характер за фестивала, така че шеф Пеньо Иванов отново ще оценява най-добре приготвените, вкусни и аранжирани ястия.

шеф Пеньо Иванов

Освен кулинарните изкушения, посетителите на празника ще могат да се насладят на изпълненията на КвартетСлавей” с ръководител Светла Караджова, Великденския концерт с участието на Радостина Йовкова, квартет РаНина”, трио "Нуша”, Нели Андреева, Ралица Атанасова и фолклорна група от село Радуил, а следобед – на участието на дуетРукатка”, фолклорна група „Хоро” с ръководител Дария Михалкова и фолклорна група „Български огън” с ръководител Ели Бачева.

 

Сподели в: