Фестивалът за съвременно изкуство НЕ Фест 2 търси необичайно спонсорство

Между 15 и 30 септември ще се проведе НЕ Фест 2 във Фабриката за градско изкуство, Zona Cultura в София.

Публика, артисти от цял свят и инвеститори имат уникалната възможност да участват във финансирането на НЕ Фест 2 – първият международен фестивал за независимо експериментално изкуство, представящ млади автори от България и чужбина.

Идеята на проекта е да подпомогне осъществяването на различни социални, културни или обществени дейности, привличайки вниманието на ценители и съмишленици от всички краища на света. Силата на crowdfunding се отличава с това, че предоставя поле на хора с общи или сходни интереси и сфери на развитие да съдействат финансово за обща кауза.

Темата на второто издание на НЕ Фест е „Гледни точки“. В програмата са включени представяния на необичайните методи на сценографията, както и партньорството със сетивен театър Лабиринт. През фестивалния период публиката ще може да проследи три различни концепции за представяне на авторските творби.

Над 80 участници от 30 страни (България, Германия, Дания, Иран, Испания, Италия, Коста Рика, Норвегия, Перу, Полша, САЩ, Франция, Япония и др.) бяха селектирани от журито на НЕ Фест 2 – проф. д. изк. Петер Цанев, Вито Валентинов, Катя Атанасова и Нора Караламбева. Избраните творци са представители на всички сфери на съвременните изкуства- визуални, театрални, танцови, кино и литература.

Сподели в: