"Феникс" – втори романтичен роман от Джос Стърлинг

Феникс”, втората книга в романтичната фентъзи поредица „Саванти”, е най-новото предложение в лятната кампания BRAVO Препоръчва.

Какво ще направиш, ако сродната ти душа се окаже крадец?
Ще я откраднеш, разбира се…

Книгата

Седемнадесетгодишната Феникс е отгледана от Общността, банда престъпници със свърхестествени сили. Цял живот Феникс е принудена да използва собствената си дарба – умението да манипулира времето, за да краде. Най-новата й цел е Айвс Бенедикт, американски студент на посещение в Лондон. Но той се окзава много повече от поредната жертва. Айвс е нейната сродната душа, липсващата й половина, нейната съдба. За да бъдат заедно, Феникс трябва да се откъсне от Общността и от сурвия контрол на лидера й. Това поставя и двамата в смъртна опасност. Общността притежава миналото на Феникс и иска да има и нейното бъдеще. Феникс не се е доверявала никому досега, но ще трябва да повери живота си на Айвс. Дали ще съумее да стори това и да спаси момчето, което обича… и самата себе си?

Авторът

Истинското име на Джос Стърлинг е Джулия Голдинг. Родена през 1966 г. в Лондон, тя е доктор по английска литатература от университета в Оксфорд. Преди да се насочи към писателската кариера, Джулия работи като дипломат.

Автор е на повече от 30 романи в най-различни жанрове – исторически, фентъзи, приключески.  Носител на престижни литературни награди, тя пише и под псевдонима Ив Едуардс. Книгите й са преведени на множество езици, продадени в над половин милион копия по цял свят. „Скай” е първата книга в новата й поредица „Саванти”, която очарова със свеж сюжет, симпатични герои и забързано действие.

Джулия живее и работи като писател на свободна практика в Оксфорд, Великобритания. Омъжена е и има три деца.

Отзивите

„Феникс” е вторият роман в поредицата „Саванти” на Джос Стърлинг. Появява се на книжния пазар във Великобритания през 2011 г. и бързо се превръща в хит, подобно на предшественика си „Скай”. Невероятна романтична история, прекрасни герои и точната доза екшън и приключения, които ще ви подтикнат да разлистите книгата отново, след като я прочетете – така определят „Феникс” читателите на Острова. Убедете се и вие!

Романът ще излезе от 21 август във вестникарските павилиони заедно със списание БРАВО на специална цена от 6,99 лв. (без списание).

Издава ЕГМОНТ България.

Досега в кампанията на водещето тийн списание в България са включени автобиографията на най-харесвания член на групата One Direction „Хари” от Алис Монтогомъри, суперпопулярните антиутопии „Дивергенти” от Вероника Рот, „Чисти” от Джулиана Багът и „Пепел” от Илса Бик, както и първата книга в поредицата „Саванти” – „Скай”. Следващата книга в кампанията и трета в поредицата „Саванти” – „Кристъл”, ще откриете от 04 септември във вестникарските павилиони отново със списание БРАВО.

Прочетете още:
„Дворецът на бълхите” от Елиф Шафак
„Това е само началото” – втората автобиографична книга на Джъстин Бийбър

Сподели в: