Февруарски новини около Младежки театър

В месеца на виното и любовта от Младежки театър са ни подготвили много изненади – премиера, празнична игра с кон и фото разходка във времето.

Във връзка с предстоящата премиера на новия спектакъл "Еквус" от Питър Шафър, реж. Стайко Мурджев, зрителите ще могат да се върнат назад във времето с архивни снимки от пиесата през 1981, които вече може да видите на фейсбук страницата на театъра. В режисьорския прочит на Гриша Островски могат да се да се видят превъплъщенията на изключителния Николай Бинев, както и неговите колеги, младите Аня Пенчева, Георги Кадурин, Никола Стефанов и други.

Спектакъла на Стайко Мурджев е един нов режисьорски прочит, който задава и основния въпрос: "Индивидуалността болест ли е, когато е в разрез с общоприетите норми?"

Тази седмица стартира и кампанията "Любов по време на премиера". Част от нея може да стане всеки зрител, като се снима с предоставения от Младежки театър кон по интересен и забавен начин. Всеки споделил снимката си във фейсбук с хаштаг на български #еквус участва за 2 покани за постановката "Еквус" на 8 март 2017.

Превод: проф. Здравко Митков
Режисьор: Стайко Мурджев
Сценография и костюми: Елица Георгиева
Хореография: Станислав Генадиев

Участват: Малин Кръстев, Севар Иванов, Станка Калчева, Светослав Добрев, Гергана Христова, Ния Кръстева, Петър Дочев, Ярослава Павлова, Александър Хаджиангелов, Николай Луканов, Юлиян Петров

Ентусиастите, влюбени в театъра, могат да се включат и в подготовката на кампанията – очертава се един наситен с емоции месец, не пропускайте да станете част от него!

Сподели в: