„Фантастични пейзажи” – Аделина Йотова

На 20-и декември Аделина Йотова ще представи първия си и уникален каталог „Фантастични пейзажи”, в който главно действащо лице е самата тя. Картините от каталога ще бъдат наредени в изложба в Арт галерията на НДК.

Аделина Йотова – млада и талантлива художничка, която по невероятен начин успява да претвори своята позитивна енергия от емоции и цветове върху платното. За Аделина наскоро анализатори написаха, че е сред малкото художници, които успяват да изградят собствен уникален стил. Самата тя черпи вдъхновението за пейзажите си от пътуванията си. Лъчезарна, скромна, с непресъхващо чувство за хумор, отдадена на рисуването на 200% и на всичко онова, което е невидимо за много хора – емоцията от позитивното общуване и красотата на природата.

Ади има реализирани десетки изложби в страната и чужбина. Започва своята кариера още преди завършването на Националната художествена академия през 2003-та година. Заедно с преподавателите си проф. Вихрон Попнеделев и проф. Греди Асса участва в съвместен проект „Абсолют” НДК през 1998 г.

„Спонтанна, амбициозна и вярна на своята представа за съвременност. С това, може би, се доближаваме до образа на Ади Йотова като творец. Нейните усилия са насочени, не да изразяват, а да внушават естетиката за днешния ден. Без скоростта на движението, а по-скоро полъх и дисциплина произведенията й ни въвеждат в невидим диалог, който остава дълго да ни вълнува, а това ни прави вече съпричастни.” ,
пише проф. Греди Асса.

За живописта на Аделина и последната й подготвяна изложба проф. Христо Харалампиев споделя: „Пътешествие, което започва от безкрайната любов на Аделина към рисуването, минава през щастливите й мигове пред платното и я води там, където реалността и фантазиите се сливат, за да се роди, онова магическо и необяснимо пространство, даващо свобода на истински талантливите.”

Сподели в: