Фантастичният свят на "Снежанка и Ловецът" с премиера 8 юни

Носителката на „ОскарЧарлийз Терон и звездата от поредицата „ЗдрачКристен Стюарт се изправят една срещу друга в епичната битка между добро и зло Снежанка и ловецът. В съвременната, по-мрачна версия на класическата приказка, Снежанка (Кристен Стюарт) е решителна принцеса, която героично се бори да спаси кралството от угнетяващата власт на злата кралица (Чарлийз Терон). Нает от кралицата да залови момичето, дръзкият и чаровен ловец (Крис Хемсуърт) решава да се довери на сърцето си и да й помогне. Магическата сила на злата кралица ги излага на безброй опастности и шеметно преследванене във визуално зрелищен, фантастичен свят.
Създатели на Снежанка и ловецът са Джо Рот, продуцент на "Алиса в страната на чудесата", Сам Мърсър, продуцент на "Шесто чувство" и успешният режисьор на реклами и майстор на визуалните форми Рупърт Сандърс. Режисьорът споделя, че неговата визия за филма е повлияна от класическата приказка на Братя Грим, която „е доста по-мрачна от всички визуални интерпретации на историята, които сме виждали до сега”. „Приказен не означава непременно красив и умилителен. За мен означава по-скоро невинен. Снежанка е герой, който не намира удоволствие в това да наранява хората, но може със здрава ръка да се бори за правдата.”

Снежанка и ловецът е съвременна, по-мрачна история, вдъхновена от класическата приказка. Обръзът на Снежанка е различен от всички създавани до сега. Рамо до рамо с нея, безрасъдно смелият ловец, се опълчва срещу злокобната, магическа мощ на злата кралица и нейното зловещо, драматично влияние. Фантастично визуално пиршество в традициите на „Властелинът на пръстените”, Снежанка и ловецът на Рупърт Сандърс въвлича зрителя в приключение срещу силите на мрака, в мистериозен свят с внушителни пейзажи, тайнствени същества и героични битки.

В звездния екип, поканен за филма, се открояват и имената на няколко добре познати от големия екран английски актьори. Младият Сам Клафлин ( „Карибски пирати: В непознати води”) се присъединява към актьорския състав като принца, отдавна омагьосан от красотата и силата на Снежанка. Сър Иън Макшейн, Тоби Джоунс, Рей Уинстън, Ник Фрост, Боб Хоскинс и Еди Марсан влизат в ролята на безстрашните джуджета.

Премиерата на Снежанка и ловецът в България е на 8 юни 2012 г.

Още на Kafene.bg:

Прожекция на най-добрите полски анимационни филми от фестивала "Златен кукер 2011"

“Хобит: Неочаквано пътешествие” на Питър Джаксън е заснет с нова високоскоростна технология

Отмъстителите е най-касовият филм за супергерои в България

Сподели в: