Фамилия Тоника с концерт за юбилея на Гого

Фамилия Тоника ще чества 60-годишнината на един от основателите си – бас-баритонът Георги Найденов-Гого с грандиозен концерт в Бургас. Изпълнителите от любимата група на няколко поколения българи са подготвили куп изненади за юбиляра. Част от тях ще бъдат разкрити на 6 август 2009г. в Летния театър в Бургас, където ще се състои празничният рецитал.

Няколко дни по-рано, на 29 юли във Варна, пък Фамилия Тоника ще направят генерална репетиция за голямото тържество с друг такъв концерт в Летния театър във Варна.

„Искаме концертът за Гого да бъде в по-шеговит вариант. Приготвили сме му две песнички с повече сатира. Той е добър човек и със страхотно чувство за хумор. Каквото и да му поднесем, ще се изкефи. Ние това търсим – хубавите емоции извън сцената. Стига са ни събирали и разделяли”, сподели другият мъжки вокал в бандата Драгомир Димитров, който цяло лято е пуснал котва в бащината къща на жена си в Несебър.
Юбилейния концерт за Гого ще премени под традиционния надслов за летните морски изяви на Фамилията – „Тоника и приятели”. За да го поздравят, на сцената ще се качат още няколко емблематични имена за българската естрада – Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които също отпразнуваха своите 60-годишни юбилеи през 2009 г., и Виолета и Красимир Гюлмезови от популярния дует „Шик”, с които Ева и Гого някои от най-незабравимите шлагери в родната музика под шапката на група „Домино” като „Моя любов”, „Как си отивате, приятели”, „Един прозорец още свети”, „Нощ над града” и много други.

Фамилия Тоника и нейните приятели сред колегите са подбрали най-доброто от репертоара на групата в нейната близо 40-годишна история. В Летния театър в Бургас ще прозвучат голяма част от най-любимите песни на публиката, което е гаранция, че освен за Гого, концертът ще бъде истински празник и за почитателите на българската забавна песен.

Сподели в: