У нас започват снимките на съвременна филмова приказка

 „Принцът и аз” (The Prince and Me) 3 е първият филм, който ще се снима в „Ню Бояна” тази година. Снимките започват днес и ще продължат 3 седмици, през които снимачна площадка ще са декори в студията на „Ню Бояна”, както и различни локации в Копривщица, Враня, Перник, Витоша и София.

Режисьор на третата част от успешната поредица „Принцът и аз” е Кетрин Сайрън (Catherine Cyran). В ролята на кралица Пейдж отново ще видим Кам Хескин (Каm Haskin), позната от втората част, а в образа на краля влиза Крис Гиър (Chris Gear). Сред обкръжението на кралската двойка са българите Петьо Пейков, Георги Иванов, Китодар Тодоров, Валентин Ганев и др.

Първите две части на „Принцът и аз” разказват за любовта между датския престолонаследник принц Едуард и американската студентка по медицина Пейдж. След множество препятствия заради „обикновения’’ й произход двамата се женят и поемат управлението на Кралство Дания.

В третата част на „Принцът и аз” Пейдж и Едуард отиват на меден месец в градчето Белавия, което екипът на филма пресъздава в Копривщица. През това време министърът на финансите успява да убеди правителството да одобри опасен проект за прокарване на газопровод през кралството. Кралят и кралицата обаче се намесват навреме и спасяват кралството от бедствие.

Продуцент на „Принцът и аз” 3 е „Ню имидж”. Реализацията на филма е от изцяло български екип. "Ню Бояна" е частна филмова компания, създадена в края на 2006 година като наследник на приватизираното дружество „Бояна филм”. През 2007 година компанията инвестира над 15 млн. евро във възстановяване, модернизиране и развитие на инфраструктурата, техническите ресурси и условията за работа на служителите.

Броят на обслужените от компанията проекти през изминалата година е 42. 21 от тях са български. 13 са американски, от които 8 продуцирани от собственика на „Ню Бояна” – американската компания „Ню Имидж”. 11 от заснетите филми са на европейски продуценти.

През изминалата година „Ню Бояна” продуцира българските филми "Прогнозата”, режисиран от Зорница София, и „Моето мъничко нищо” на Дочо Боджаков.

 

Сподели в: