Уъркшоп по беримбауто

Беримбауто е основният музикален инструмент в бразилската капоейра музика по ритъма, на който капоейристите се ориентират как да се движат в родата (кръга, където се осъществява танца). Беримбауто е еднострунен инструмент с африкански произход, наподобяващ лък. Характерното му звучене може да се чуе освен в афро-бразилската музика и в най-невероятни комбинации с джаз, класическа музика и дори хард кор.
       
Уъркшопът ще се проведе на 7 март 2008 г. от 19 часа в клуб Пулс (ул. "Цар Самуил" 50), преди третото бразилско парти от поредицата World Beat Nights. Водещ ще е Валери Иванов от Българската Капоейра Асоциация. Целта на уъркшопа е да въведе в основни положения при свиренето на беримбау и да демонстрира как се изработва самият инструмент. Цена – 30лв., с получаване на беримбау – 50лв.
       
Няма изисквания за предваритерна музикална подготовка и нотна грамотност. Уъркшопът е отворен за всички, проявяващи интерес към автентични музикални инструменти и към правенето на свободна музика. За повече информация и записвания на www.capoeira-bulgaria.net
       

Сподели в: