Уъркшоп на Асадур Макаров за правене на авторска ръчна хартия ще се проведе в Пловдив

Целта на уъркшопа, който ще се проведе на 30 април 2008 г. от 11 часа до галерия "Сариев" в Пловдив, е да запознае зрителя и участниците с естеството на работата и директната направа на ръчна хартия. Да даде знания за историята на създаването, производство и технология на хартията от древността до днес. Участниците ще имат възможност сами да работят с хартиена каша и да отлеят своя лист авторска хартия, който ще отнесат със себе си.

Хартията вече е производство в огромни мащаби, а ръчното правене е древен занаят, който днес се използва от все повече и повече съвременни художници. Да направиш или създадеш своя лист от хартия е едно изключително преживяване.

По време на правенето хартиената каша сама по себе си може да бъде багрена в различни цветове, формирана в различни обеми и структури. Може да се имплантират всякакви материали, както от природата – листа и треви, така и други, правени и създадени от човешка ръка – нишки от различни естествени и изкуствени материали.  Завършената ръчна хартия може да бъде рисувана, декорирана с цвят, бродирана или всяка друга ръчна намеса от страна на художника.

Провеждане на уъркшопа:

история и технология при леенето на ръчна хартия;
отливане на лист ръчна хартия – демонстрация на направата на хартиена каша,отливане върху рамка, отделяне на листа, съхнене;
работа с хартиена каша, багрене, изливане на авторска ръчна хартия от участниците;
свободни занимания.

Максималният брой участници е 10 човека. Таксата е 15 лева.
Записването е предварително. За целта може да изпратите заявка на e-mail: office@sariev-art.com

Сподели в: