Учи в България, завладей света!

НАТФИЗ започва своята кампания „Учи в България, завладей света!“ с национално турне от Благоевград.

На 23, 24 и 25 февруари, на сцената на кукления театър, класът на проф. Жени Пашова ще представи своите дипломни спектакли „Усмивки от старите ленти“ и „Клоуни и кукли“. Преподаватели от всички специалности на Академията са подготвени и очакват първата си среща с бъдещите студенти-първокурсници. Тя ще се проведе при отворен вход, на 24 февруари (сряда) от 19.00 часа в Общински куклен театър Благоевград.

В помощ на кампанията „Учи в България, завладей света!“ за град Благоевград до момента се отзоваха – Община Благоевград, Дирекция „Хуманитарни дейности“, Отдел „Култура“ и „Образование, Отдел „Връзки с обществеността“,  Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов", Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов", СОУИЧЕ "Свети Климент Охридски", Пето СОУ "Георги Измирлиев", Шесто СОУ "Иван Вазов", Седмо СОУ "Кузман Шапкарев", Осмо СОУ "Арсени Костенцев", всички представители на местните медии и разбира се от Общински куклен театър Благоевград. Очаква се мащабно съдействие от целия град.

НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ ще изказва публична благодарност на всяка структура, организация и частно лице, които застанат в подкрепа на инициативата. В края на кампанията, ще бъде публикуван пълен списък с всички оказали помощ, както и документален запис на срещите и реакциите в различните градове на страната.

„Учи в България, завладей света!“ е социален експеримент, който публично ще отрази, какви и достатъчни ли са ресурсите ни на съвременно общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще в България за децата си.

Сподели в: