Ученически театрален фестивал започва в Русе

Третото издание на Националния ученически фестивал "Климент Михайлов" ще се проведе в Русе . Форумът ще започне на 8 юни 2008 г. с тържествено дефиле в 17.15 часа по ул. "Александровска" от Градските хали.

Различното от досегашните издания е, че през тази година вече има две възрастови групи – от 1 до 7 клас и от 8 до 12 клас. На фестивала ще участват ученически театрални трупи от Алфатар, Белене, Горна Оряховица, Шумен, Пловдив, Габрово, Перник, Силистра, Варна, Велико Търново и село Баховица (Ловешко), съобщиха организаторите. До 14 юни 2008 г. ще бъдат показани 23 спектакъла.

Журито е с председател проф. Петър Петров от НАТФИЗ и членове Мария Матеева и Крум Гергицов. Наградният фонд включва пластика (голяма награда от отдел "Култура"), парични премии, първа, втора и трета в двете групи поотделно, специална награда на журито, на "Орбител", на ОМД – Русе за спектакъл, разкриващ ярко проблемите на младото поколение, награда на ОбДЦКИ за детски спектакъл и награда на КДК за камерен спектакъл. Ще бъдат раздадени и индивидуални награди.
 
Билетите са с цена – 2 лева.

 

Сподели в: