Ученическа изложба живопис и графика

На 1 юни 2010 г. в галерия "Арт Муза" ще бъде открита изложба "Ученицете на Арт Муза". От 18.00 часа посетителите ще чуят концерт на доц. Ани Тошкова – пиано и Ивон Кючукова – пиано.

По традиция на всеки 1 юни галерията отваря врати за детска изложба или се организира конкурси за рисунки на деца. Още от самото си създаване развива паралелно две дейности – чисто галерийна с представяне на самостоятелни и общи тематични изложби и образователна с обучение на ученици и хора в различна възраст в практическата страна на изкуството.

Не случайно галерията-ателие отвори врати с 3-та индивидуална изложба на 6-годишната тогава Ивон Кючукова. През годините много автори от различни възрасти представиха тук първите си изложби: доц. Константин Марков, Марта Боянова, Иван Подеков, Росен Аспарухов, Пертеф Тюфекчи, Лин Коли, Мариян Стоев и много други. Представят се и утвърдени автори.

Цялата тази атмосфера е особено благоприятна почва за подрастващите художници, които имат възможност да се учат от произведенията на школуваните автори. Ръководител на образователния процес е Николинка Климукова – изкуствовед, художник и педагог, намерила призванието си в тази област преди 20 години. Нейни възпитаници са ученици и студенти в различни училища и висши учебни заведения в страната и чужбина.

Експозицията ще продължи до 14 юни, а от 15.06.2010 се открива 10-та изложба на 10–годишната Ивон Кючукова.

 

Сподели в: