Учениците гледат пиесите в НАТФИЗ само за 2 лева

През февруари започва втория учебен срок за учениците, а учебният драматичен театър влиза в своя втори семестър.  За това студентите от НАТФИЗ през този малък месец канят своите по-малки приятели на своите представления.
Само през малкия Февруари учениците ще влизат в салона на Учебен драматичен театър срещу 2 лв.

Програма за месец февруари:

„ГОВОРИ МИ !!!” от Андрю Бовел             06, 12, 26 февруари от 19ч.

„Говори ми !!!”
Това се опитва да каже всеки един от нас на човека до себе си обичан, обичащ; не обичан, необичащ.

„Не си мисли, че хората са различни”. „Не си мисли, че хората са еднакви”.
Зад едни и същи постъпки се крият дълбоко вкоренени предразсъдъци и коренно противоположни мотиви. Какви са те едва ли някой може да разбере лесно.

„RENT” рок – мюзикъл от Джонатан Ларсън       09, 19, 27 февруари от 19ч.

Спектакълът разказва за моментите на близост, в които има кой да хване ръката ти преди да заплачеш. Тези моменти, в които неизлечимите болести или душевни препятствия заплашват да отнемат най-ценното – времето, което ти е дадено тук, за малко… Но нали няма как да вземеш нещо със себе си – на пътешествие в другия свят – можеш единствено да отбележеш спомените. Да запомниш любовта… „Да измериш живота си с нея”, както пеят бохемите.

„УЧИЛИЩЕ ЗА ЩАСТИЕ”                 04, 10, 18 февруари от 19ч.
танцово-пластически спектакл по Оскар Уайлд   

Знаете ли коя е голямата драма на моя живот?  Аз живях с гения си, а писах само с таланта си!”
Оскар Уайлд
Многолик, гениален, ексцентричен, уникален, скандален, страстен, сантиментален, извисен, саркастичен, трогателен, циничен, раним, аналитичен – творецът Оскар Уайлд. Слуга на изкуството. Творец в изкуството отричащо догмите на лицемерието и вoдeщо към щастието на Духа.

“ОБЛАК РАЙ” по Георгий Николаев            04, 10, 17 февруари от 19,30ч.

“Облак Рай” – звучи като блаженно състояние.
На духа?
Възможно е.
“Облак Рай” е спектакъл за промяната в човека.
“Облак Рай” е история за обитателите на жилищен блок в малък град. Изключително малък град!

“Облак Рай” е един малък, красив свят на чувства и отношения между хората, които днес липсват. Един малък свят със своите красиви малки ценности. Свят на детайла и неговия смисъл. Една история за теб и за обществото, за другите, чието желание е по-силно от твоето собствено желание и ти го изпълняваш вместо тях.

„ЗАМИНАВАМ” от Алексей Слаповский             03, 13, 21, 26 февруари от 19.30ч.

…що се отнася до мойто семейно положение, отговорът е прост: винаги съм женен и отдавна свободен. Или: отдавна съм женен и отдавна свободен. Или: понякога съм женен, понякога свободен.

…добре, че не пия – това спестява време и ме държи в график. Но личен живот в момента нямам никакъв!

„ПСИХОТЕКА” мимодрама – трилър                  06, 25 февруари от 19.30ч.

Всичко започва в болния мозък на един стар физик, с мания за власт над целия свят. Изобретената от него машина приспива мегаполиса. Но хората от покрайнините не са засегнати от ужасното лъчение. Така една влюбена двойка открива потресаващата застинала картина на мъртвия град. Тръгвайки от игра с подобните на статуи хора, младежите започват да търсят причината за тази нелепа ситуация.

„НАТЕМИЯ”-  танцов спектакъл                            09, 16, 23 февруари 19.30ч.

„Блъскат се и се борят хората с двете големи начала… с двете лица на Бога: с доброто и със злото. Най-невежите казват: доброто и злото са врагове, други се изкачват едно стъпало по-нагори и казват: доброто и злото са съратници; а трети обгръщат с поглед играта на живота и смъртта… и казват: доброто и злото са едно и също Нещо”, Никос Казандзакис.

Спектакълът „Натемия” надхвърля границите на пресъздаването на ритуала и влиза надълбоко в народопсихологията и душевността на човека. Опрощението е със средствата на танца и фолклорна музика от цял свят (Африка, Индия, България), „Натемия” се занимава с проклетията, отмъщението и натрупания гняв у човека, който го руши. С постоянната метаморфоза между доброто и злото, които постоянно се преплитат. Въпреки темата на спектакъла той е ведър и позитивен, защото в крайна сметка това, което е важно е опрощението и любовта!

Сподели в: