Утре се открива третият Детски базар на професиите

Третият Детски базар на професиите ще запознае децата с любопитния свят на съвременните професии, ще им помогне да научат повече за себе си и да открият заниманията, които ги правят щастливи.

Базарът се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и ще проведе на 24 и 25 ноември в Учебния корпус на Музейко.

Официалното откриване на Базара ще бъде на 24 ноември от 10:00 ч.

Какво ще се случи в Музейко: Професиите ще бъдат представени чрез различни програми, подходящи  за двете основни възрастови групи деца –  интерактивни щандове (7-12 години) и лекции тип TED (12+ години). Над 25 лектори ще представят работата си на интересен и достъпен език – сред тях са както популярни, така и малко познати професии. Гостите на базара ще научат чрез кратки лекции тип TED от първо лице в какво се състои работата на радиоводещия, архитекта, актьора, готвача, инженера, акушерката, ветеринарния лекар, PR специалиста, 3D артиста, писателя и много други.

Освен теоретичната част децата ще могат да посетят практически кътове, където чрез интерактивни демонстрации и работилници ще видят същността на различни професии. На тяхно разположение са многобройни инсталации, макети, 3D принтер и скенер, експерименти, софтуерни приложения, книжки и каталози. Щандове на професиите енергетик, химик, геолог, лаборант, програмист, фармацевт, газов инженер, графичен дизайнер, минен инженер, радио и телевизионен журналист и други ще помогнат на децата да почерпят нови идеи.

Програмата вижте тук.

Заповядайте!

Сподели в: