"Утре" е темата на ноемврийското Поетично кафене

На 7 ноември, събота, в 15:00 ч.в кафе-клуб "Влайкова" ще се съберем за традиционното ни Поетично кафене. Ще рецитираме стихотворения по темата "Утре".

* * *

Небезизвестната Скарлет О'Хара казва в "Отнесни от вихъра" прочутото си "Tomorrow and tomorrow and tommorow" като изблик на неукротимата й вяра, че утрешния ден ще бъде по-добър, че "утре" ще дойде с вълшебното лекарство, което ще изцери всичките й тревоги и проблеми. А дали е така?

Утре започва от вчера, а му постиламе чергата днес. Утре зависи от нас – от нашето собствено действие или бездействие. Понякога утре носи тежкия товар на миналото и като не може се отърси от него, го повтаря до безкрай. Тогава утре не е никакво утре. То е копи-пейст на статуквото, на това, с което сме свикнали, което ни е удобно и което ни пречи да растем и да се развиваме.

Да не забравяме, че утре може да бъде всичко, което си пожелаем. Нека утре бъдем различни! Иначе животът лесно ще ни доскучае.

До Утре!

Повече за "Поетично кафене":
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поезията. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Вход свободен

Място: Кафе-галерия "Влайкова" във фоайето на кино "Влайкова" на ул. "Иван Асен II", близо до Орлов мост.

Седмица преди това заповядайте на октомврийска размяна на книги, на същото място: Донеси книга – вземи книга

Прочетете още:
В началото бе словото, физиката и #wearecharlie
Пътуването е поезия и проза
Дългото удоволствие от кратката поезия
Тъмното излезе на светло в октомврийското "Поетично кафене"

Сподели в: