Утре връчват ИКАР-ите

Утре – 27 март 2008 г. ще се връчват ежегодните награди ИКАР на Съюза на артистите в България. Мястото на церемонията е Националната опера. До момента носители на приза са Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Коста Цонев, Цветана Манева, сегашният министър на културата проф. Стефан Данаилов, Наум Шопов и Леон Даниел.

За награда ИКАР се борят представленията „Чайка” с режисьор Крикор Азарян на Военен театър и „Макбет" – на Смолянския драматичен театър, с режисьор Диана Добрева.

В категория режисура са номинирани Крикор Азарян, Галин Стоев "Малка пиеса за детска стая" -Театър "199 Валентин Стойчев" и Явор Гърдев – "Старицата от Калкута".

За главна мъжка роля се борят Владимир Пенев за ролята на Едгар в "Мъртвешки танц" – Театрална работилница "Сфумато", Захари Бахаров и Малин Кръстев за ролите си в "Старицата от Калкута".

При жените двубоят е между Бойка Велкова за ролята на Аркадина в "Чайка", Снежина Петрова за ролите си в "Старицата от Калкута" и Светлана Янчева за ролята на Алис в "Мъртвешки танц".

Тази година на церемонията ИКАР ще направи своя дебют пред публиката новият Ford Focus – броени дни преди официалното си представяне в страната. Със съчетанието на новаторство и традиция, Focus е сред най-динамичните модели на съвремието – с “кинетиката” си, с комфорта и с новите си технологии.

Сподели в: