Утрешните стихове в Поетично кафене

"Утре" е обозримото и най-близкото до нас бъдеще. "Утре" е най-тежката дума, която натоварваме с безброй отговорности като "От утре започвам диета", "От утре няма да пуша", "Утре ще направя това, което днес не успях". По християнски вярваме, че утре ще бъде по-светъл ден от днес. Като Агент 007 сме убедени, че "винаги ще има утре". В духа на днешната Задушница признаваме, че за някои хора, уви, никога вече няма да има "утре". Говорихме и за любовта, която се развива в сегашно време, но прави смели планове за "утре" и за децата и внуците, които са нашето "утре?. Стихнахме и до екологичното прочитане на темата с напомнянето, че както я караме недобросъвестно и безотговорно, следващите поколения утре може и да нямат достатъчно земни ресурси за живот.

Свое мнения в стихове по темата "Утре" споделиха Денис Олегов, Мария Събева, Василка Петрова, Рая Вид, Валентин Евстатиев, Таки Самуелян, Надя Петрова. Свои стихове ни изпратиха и ги прочетохме – на Камелия Аспарухова и на Диана Дачева.

Благодарим на гостоприемните ни домакини от Кафе-клуб "Влайкова"!

Гответе се за следващото "Поетично кафене" на тема "Моторни песни", но не по Вапцаров. Надяваме се, че ще разгърнете прочита й във всички страни като плат от ликра, като ластик или добре замесено тесто за баница – от градското ежедневие, през екологията, битовото живеене, та чак до фантастиката. Датата ще съобщим допълнително. Следете съобщенията ни тук, на сайта Kafene.bg, както и във фейсбук страниците на Kafene.bg и Поетично кафене.

До скорошна среща!

Стихотворения от Поетично кафене "Утре"

Сподели в: