Усилена подготовка за MTV фестивала в Бургас

До 7 август Община Бургас ще благоустрои терена за провеждането на музикалния фестивал "Spirit of Burgas” – на Централен плаж, под хотел "Приморец”. След 5 август екипът на MTV започва изграждането на сцени, барове, монтиране на озвучителна и осветителна техника там. Предвижда се освен главната сцена на бургаския плаж да има рок, денс, латино и чилаут сектори, сцена за българска музика, съобщиха организаторите.

На среща в общината беше обсъдена последователността от действия за подготовката на фестивалното градче, което ще приеме няколко десетки хиляди музикални маниаци на 15, 16 и 17 август. В нея взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Костадин Марков и Йорданка Ананиева, Крис Гилис‭ – ‬директор‭ „"Събития на живо‭” ‬в MTV, промоутърът Иван Вълков, директорът на дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността” в Община Бургас Весела Йорданова, директорът на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти” Михаил Куцев, регионалният управител на фирма за почистване "Титан” Светослав Тодоров, шефът на общинска фирма БКС Константин Косев, общински специалисти по озеленяване и електрификация.

По време на срещата бяха обсъдени редица логистични въпроси, свързани с организацията на фестивала. Набелязани бяха варианти за достъп  и паркиране на автомобили.

Телевизионни предавания от новия бургаски фестивал ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. Хедлайнер на една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда "Систърс ъф Мърси”, която гостува за първи път в България.
В Бургас ще пристигнат и колоритните "Ейшън дъб фондейшън”, чийто стил представлява смесица от рап, хардкор и рага. Световни медии напоследък прикачиха на "АДФ” етикета "най-добрата група на живо”. Във фестивала ще участват още "Пендулум” – водеща сила на световната "дръм анд бейс” сцена, хип-хопърът "Фараон Монк”, суперактуалните "Груув Армада” и "Бонобо”, диджеите от "Метрополис”, артистите от лейбъла HMSU, "Гравити Ко” и други известни български изпълнители.

Билети
за "Spirit of Burgas” се продават on-line в сайтовете www.ticketstream.bg и www.eventim.bg.
На промоционална цена от 88 лева за трите дни на фестивала в интернет са пуснати 1000 билета. След тяхното изчерпване ще се продават тридневни билети по 99 лева и еднодневни по 39 лева. По-късно билети ще се продават на специални пунктове, както и на  входа на фестивалното градче в Бургас. Тридневният билет, купен на място, ще струва 129 лева, еднодневният 45 лева, а късният билет за денсманиаци – 25 лева.

 На снимката: Михаил Куцев и Крис Гилис обсъждат най-подходящите подходи към плажа, откъдето публиката да влиза във фестивалното градче.

Сподели в: