Усетете атмосферата на традиционни индийски изкуства този петък

На 11 aприл (петък)от 22.30 в клуб Пулс (ул. Цар Самуил №50) ще имате възможност да присъствате на демонстрация на най-стария класически индийски танц бхаратанатям, изпълняван в почит към боговете в храмовете на Индия преди повече от  2000 години.

Предпоследната Индийска вечер от поредицата World Beat Nights-Dancing Around The Globe поставя акцент върху традиционното културно богатство на Индия.  Бхаратанатям,определян често като артистична йога, издига съзнанието и дава възможност за изследване на тялото, ума и душата. След демонстрацията на група Дипавали ще има кратък урок, представящ някои от елементите на танца, който използва богатата символика на музиката, скулптурата, поезията и митологията.
 
Друг аспект от традиционната култура на Индия ще бъде представен чрез обширното мултимедийното пътуване из разкошните индийски храмове от всички краища на страната. Визията ще подготви The Rain Army. Водачи в музикалното пътешествие ще бъдат Global Vision DJs: Dancing angel & Grooovy. За декорацията ще се погрижат The Rain Army 

Цялата вечер ще премине с аромата на Индия – от базара с индийски стоки, през чая и храната, до рисуването с индийска къна и декорацията. Бъдете и вие в тон, прибавете към облеклото си нещо за акцент!

Начало 22:30, вход 6лв.

Сподели в: