Уроци по фотография, плетива, бижута и суши в Деня на доброволеца

По случай 5 декември – Международен ден на доброволеца, в Унгарския културен институт ще се състои двудневна арт програма.

Целта е доброволчеството да бъде отпразнувано с доброволен труд. Само така хората, усетили положителната енергия и удовлетворението от безкористния труд, от подадената ръка и работата рамо до рамо с други хора, могат да предадат доброволческия дух на останалите – на своите близки и приятели или на някой напълно непознат, но готов да помага като посвещава труда и приятелството си.

Тази година отбелязването на Международния ден на доброволеца ще се реализира в рамките на Националната информационна кампания за популяризиране на Европейската добровалческа служба на програма”Младежта в действие”. Кампанията включва регионални работни и информационни срещи, насочени към организации и младежи на територията на цялата страна, както и пътуваща изложба, подготвена от доброволци. Кулминацията на кампанията ще бъде двудневен интерактивен хепанинг в гр. София на 4-ти и 5-ти декември.

Мероприятията по време на хепънинга включват: представяне на изложба, презентации на добри практики реализирани по Европейската доброволческа служба, музикални, театрални, кулинарни и други уъркшопи. Бал на доброволеца- вечерта на 5-ти декември ще финализира отбелязването на Международния ден.

Унгарски културен център, гр.София, ул. ”Акcаков” 16
Събота – 04.12.2010 – 14.00 -20.00 часа – Творчески работилници и презентации

1.Откриване на изложба” Европейската добровалческа служба”
2.Прожекция на 30 мин. филм за Доброволчеството
3.Представяне на доброволците, участвали в младежки обмени
4.Доброволци разказват за преживяванията си
5.Играта Darplay: Развива езикова и социална компетентност, ораторски и презентационни умения. Darplay осигурява на участниците платформа за изказване на своето и изслушване на чужди мнения чрез определяне на темите и времето, за което се правят изказванията. Всеки участник има три минути, през които не бива прекъсван и коментиран впоследствие. Darplay акцентира върху изследване, съпреживяване и разбиране психологията на общуването по определения от метода начин. Ползите от играта Darplay превръщат този метод на общуване в силен инструмент в институции както в държавния и частен сектор, образователната система – училища и университети, така и в социални структури каквито са семейството, приятелските кръгове и всички видове колективи.
6.Workshop ”Рециклиране на хартия”
7.Workshop ”Кукловодство”
8.Workshop ”Плетива”
9.Workshop ”Бижута от глина”
10.Workshop ”Оригами”
11.Workshop ”Суши”

Неделя – 05.12.2010 – 16.00 -21.00 часа – Уроци по танци музика на живо
1.Урок по танго с ЕТ МАЧИБО
2.Урок по латино танци
3.Урок по народни танци
4.Урок по фотография
5.Изпълнения на музикални класически произведения и перкусии
6.Група Ирфан
7.Група Самба бенд

Вижте още:
Арт проект "Извън времето" смесва театър, изложба и литературно четене

 

 

Сподели в: