"Урбанизация" – черно-бели фотографии на Михаил Георгиев

На 27 май, от 19:00 ч. в SOHO ще бъде открита изложбата "Урбанизация" – черно-бели фотографии на Михаил Георгиев. Изложбата ще открие професор Цочо Бояджиев, автор на книгата "Философия на Фотографията", а за музиката ще се погрижат Константин Кучев – цигулка и Християн Георгиев – кавал.

"Урабнизация" е дипломен проект на Михаил Георгиев за НАТФИЗ. Фотографиите показват образите на отминалото време, на реалност, застинала далеч от динамиката на днешния забързан живот. Черно-белите снимки открояват специфичния почерк на автора. Фокусът на изложбата се спира върху лицата на хората от пустеещите кътчета на страната. Те са запечатани на 30 портрета с типологичен характер, заснети със средноформатна камера Хаселблад, ръчно проявени негативи, сканирани и отпечатани на Hahnemühle Photo Rag Matt Fine Art хартия.

"Урбанизация" навява спомени от детството, прекарани на село, игра по прашните улици до полунощ. Увлечен по онези моменти, отминали безвъзвратно, авторът се връща в западащите малки градове и села из страната, за да запечата лицата им в хоризонта на живота.


Информация за автора:
Михаил Георгиев е фотограф от София. Участвал е в изложби и публикации с различен характер и жанр, но в последните години задълбочава търсенията си в документалния подход към фотографията, в класическата фото-журналистика и уличната фотография. Харесва естествените и неманипилурани фотографии. Негови фотографии са излагани в Националната Художествена Галерия, Галерия "Ластици", НАТФИЗ, НБУ, Балабановата къща, PhotoSynthesis Gallery, Централната ЖП гара в Белград.

Проектът се осъществяша с любезното съдействие на Сдружение „Платформа АГОРА”

Изложбата ще продължи до 26 юни. Тя е част от SoExhibition – ежемесечното зареждане на стените в центъра с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

Сподели в: